В Івано-Франківській області рятувальники вдосконалювали свої вміння та навички у школі підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області рятувальники вдосконалювали свої вміння та навички у школі підвищення оперативної майстерності

25.03.16 11:54 0 631
Рятувальники вдосконалювали свої вміння та навички у школі підвищення оперативної майстерності На пункт зв’язку пожежно-рятувальної служби області щодня надходять повідомлення з проханням надати допомогу людям, котрі потрапили в різні надзвичайні ситуації. Проведення рятувальних робіт під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, гасіння пожеж різних ступенів складності, порятунок людей в екстремальних ситуаціях – це не повний перелік викликів, на які миттєво реагують рятувальники. Щоб оперативно та професійно виконувати поставлені перед службою завдання, особовий склад постійно працює над вдосконаленням своїх практичних навичок щодо дій в різних надзвичайних ситуаціях. Саме під час занять в школі оперативної майстерності рятувальники здобувають потрібні знання.

23 березня в школі підвищення оперативної майстерності свої професійні вміння та навички вдосконалювали начальники караулів, змін, начальники та командири відділень чергових змін державних пожежно-рятувальних частин, пожежно-рятувальних пунктів, частини спеціальної пожежної техніки та групи рятувальних робіт Управління ДСНС в області.

Головним завданням діяльності школи оперативної майстерності є забезпечення належних умов для особового складу ДСНС щодо оволодіння ними необхідних практичних навичок, знань та вмінь по гасінню пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій, надання допомоги потерпілій людині. Традиційно заняття складалися з двох частин: теоретичної та практичної. Після прослуханих навчальних лекцій рятувальники працювали в теплодимокамері з моделюванням ситуаційних завдань для того, щоб психологічно підготуватися до роботи в екстремальних ситуаціях. Вправлялися вогнеборці й у способах і прийомах рятування людей з задимленої зони ланкою газодимозахисної служби із використанням резервних апаратів та рятувальних пристроїв. Відпрацьовувалися також різноманітні нормативи з виконання навчальних вправ з підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів.

Професія рятувальника вимагає від її представників насамперед високої професійності, мужності та витривалості. Це якості, без яких на оперативних виїздах їм не обійтись. Тому вдосконалення своєї фізичної та професійної підготовки для кожного рятувальника є першочерговим завданням.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Волинській області для ...

КОМЕНТАРІ