У Тернопільській ОДА оргкомітет погодив план заходів з нагоди 70-річниці Львівського «псевдособору»

У Тернопільській ОДА оргкомітет погодив план заходів з нагоди 70-річниці Львівського «псевдособору»

25.03.16 13:13 0 686
Засідання організаційного комітету щодо погодження плану заходів із підготовки та проведення в області заходів з нагоди 70-ї річниці Львівського „псевдособору”, який проголосив насильницьку ліквідацію Української Греко-Католицької Церкви, відбулося 23 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

На засіданні під головуванням заступника голови Тернопільської ОДА Юрія Юрика, присутні погодили організаційні питання щодо проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Українська Греко-Католицька церква у сучасних процесах розвитку українського суспільства».

Окрім цього, обговорили видання збірника матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції "Українська Греко-Католицька церква у сучасних процесах розвитку українського суспільства” й організацію фотовиставки пам'яток Тернопільщини «Репресовані за віру».

Також у рамках 70-ї річниці Львівського «псевдособору», який проголосив насильницьку ліквідацію Української Греко-Католицької Церкви, заплановане оформлення тематичних виставок та проведення зустрічей із представниками духовенства та громадськості на тему переслідувань греко-католицької церкви комуністично-більшовицьким режимом.

У навчальних закладах області вестимуться бесіди, інформаційно-просвітницькі години, засідання круглих столів, літературні читання, семінари з висвітлення подій Львівського «псевдособору».

З метою вшанування пам'яті жертв сталінських репресій — священиків та мирян, які постраждали внаслідок переслідування греко-католицької церкви, — будуть проведені поминальні Богослужіння.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: відбувся семінар ...
Наступна новина: Чернівці: У міській раді ...

КОМЕНТАРІ