Степан Барна подякував Послу ЄС за підтримку України

Степан Барна подякував Послу ЄС за підтримку України

25.03.16 11:01 0 607
Зустріч Посла Європейського Союзу в Україні Яна Томбіньскі з керівництвом області відбулася 24 березня в обласній державній адміністрації.

«Насамперед я хотів би подякувати активну позицію, яку Ви займаєте щодо підтримки України, її територіальної цілісності, - констатував голова обласної державної адміністрації Степан Барна. - Ми працюємо, щоб максимально створити необхідні умови для інтеграції в європейську спільноту, а також - над низкою заходів, спрямованих на європейський вибір. Тернопільська область є першою в Україні в реалізації багатьох реформ. Зокрема, у нас утворено 26 об`єднаних територіальних громад. Крім того, 9 громад готові до об`єднання. Тому ми дуже вдячні за ініціативу Європейського Союзу, зокрема виділення 97 млн. євро на технічну підтримку новоутворених громад. Наразі кожна громада готує проекти ФАПів, ЦНАПів, місцевих поліцейських станцій, пожежних частин. А це, в свою чергу, дозволить жителям області отримувати доступні і якісні послуги».

Відтак Степан Барна запросив Посла Європейського Союзу в Україні взяти участь у Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest – 2016», який відбудеться у Збаражі 19-20 травня, а також – у заходах до Днів Європи.

«Ми працюємо, щоб допомогти тим, хто активний, - зауважив Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбіньскі. – Ми хочемо, щоб Україна стала сильнішою. Щоб відчути реальні зміни, потрібно передати важелі впливу на місця».

Ян Томбіньскі зазначив, що ЄС розробляє програму підтримки малого і середнього бізнесу. Зокрема, в Україні буде створено регіональні центри допомоги малому і середнього бізнесу

На думку Посла Європейського Союзу в Україні, це допоможе протидіяти еміграції молоді.

Довідково: Обсяги зовнішньої торгівлі області товарами та послугами з країнами- членами ЄС за січень – грудень 2015 року склали 459,5 млн дол. США або 76,2% від загального зовнішньоторговельного обороту області. При цьому обсяги експорту становили 243,5 млн дол. США або 73,0% від загального експорту області, імпорту – 216,0 млн дол. США або 80,1% від загального імпорту області. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами з країнами-членами ЄС зменшилися на 18,7%, в тому числі: експорт зменшився на 18,5%, імпорт – на 18,8%.

Основними торговельними партнерами області товарами з країнами-членами ЄС є: Польща, Німеччина, Бельгія, Нідерланди, Іспанія, Італія, Португалія, Франція , Фінляндія, Угорщина, Чехія, Румунія, Литва та ін.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в Тернопільщину станом на 01.01.2016 року склав 51,3 млн. дол. США, в т.ч. з країн - членів Європейського Союзу – 48,7 млн дол. інвестицій (97,3% загального обсягу акціонерного капіталу). До п'ятірки основних країн-інвесторів, на які припадає 75,2% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Німеччина – 14,8 млн дол., Чехія – 7,4 млн дол., Кіпр – 7,0 млн дол., Естонія – 5,2 млн дол., Польща – 3,2 млн дол. Серед країн-членів ЄС – найбільший інвестор економіки області Німеччина, що вклала 14,8 млн. дол. США в 31 інвестиційний проект.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині створено ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ