У Львівській області рятувальники обговорили з представниками влади питання недопущення пожеж у екосистемах

У Львівській області рятувальники обговорили з представниками влади питання недопущення пожеж у екосистемах

25.03.16 10:42 0 766
На базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області продовжують навчати населення Львівщини правилам безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Так, 23 березня із головами сільських рад провели лекцію щодо дотримання правил пожежної безпеки під час ведення господарських робіт й відпочинку на природі.

Участь у лекції взяв начальник відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько. На його думку, 2015 рік виявився одним із найскладніших у сенсі пожежної безпеки. Це було зумовлено збереженням довготривалої спекотної та сухої погоди, відсутністю опадів упродовж тривалого часу. Внаслідок пожеж сухостою минулоріч загинуло 4 людини.

Незважаючи на комплекс заходів пожежно-профілактичніого спрямування, що постійно проводиться рятувальниками, щодо стабілізації ситуації з пожежами сухої рослинності, найбільша кількість яких виникла на сільськогосподарських угіддях та на відкритих територіях житлового сектору, спостерігається поступове збільшення пожеж даної категорії. За словами вогнеборця, основною причиною пожеж на торфовищах та в екосистемах був і залишається людських фактор.

Під час бесіди з посадовцями Орест Галонько наголосив на важливості вирішення у регіонах таких питань: постійний моніторинг та аналіз пожеж в екосистемах, проведення переобліку земельних ділянок, направлення інформаційних листів землекористувачам про обов’язковість догляду за земельними ділянками та розміщення пам’яток у місцях з масовим перебуванням людей щодо попередження виникнення пожеж в природних екосистемах.

Також рятувальник нагадав присутнім про неухильне дотримання пожежної безпеки, щодо унеможливлення перекидання лісових, торфових пожеж на будинки та споруди, а у разі виникнення пожеж – влаштування захисних протипожежних смуг, прибирання сухої рослинності.

Представники влади пообіцяли сприяти у вирішенні існуючих проблем заради збереження довкілля й здоров’я населення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: На Вінниччині створено ...

КОМЕНТАРІ