В Чернівецькій області рятувальники проводять для дітей пізнавальні заходи

В Чернівецькій області рятувальники проводять для дітей пізнавальні заходи

25.03.16 14:05 0 546
Для навчання дітей правил безпеки та запобігання виникненню з ними нещасних випадків працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області важливе значення приділяють інформаційно-роз’яснювальній роботі з підростаючим поколінням. Так, рятувальники відвідують дитячі садки, загальноосвітні школи та інші навчальні заклади і різні гуртки, де проводять пізнавальні лекції і показові виступи.

23 березня рятувальники провели профілактичну роботу в обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Садгора», який знаходиться у Чернівцях на вул. І. Підкови. Персонал закладу та діти, які лікуються в санаторії, були ознайомлені із основними правилами безпечної поведінки з вогнем та побуті. Рятувальники нагадали присутнім, як поводитися, щоб не допустити виникнення пожежі, що робити на випадок виявлення вибухонебезпечного предмета. Важливе значення під час бесіди фахівці Управління ДСНС приділили небезпеці спалювання сухої трави, оскільки за останній час на території краю почастішали випадки виникнення таких пожеж.

Після цього на території санаторію відбувся показ спецтехніки, за допомогою якої рятувальники виконують завдання за призначенням. Для цього на територію закладу прибув пожежно-рятувальний автомобіль. Діткам та дорослим продемонстрували різноманітне обладнання, якими рятувальники користуються

під час ліквідації наслідків пожеж, дорожньо-транспортних пригод та інших надзвичайних подій. Насамкінець зустрічі всі охочі змогли самостійно спробувати скористатися вогнегасником та подати воду з пожежного ствола.

Ще один захід у Чернівцях пройшов в дошкільному навчальному закладі № 33 «Оселя талановитих», який знаходиться в обласному центрі на вул. Комарова. Маленькі вихованці також підготувалася до зустрічі з рятувальниками і показали свої здібності в театральній постановці «Пожежа в лісі». Казкові персонажі: Вовк, Лисичка, Зайчик, Лісовик та Сірнички в ігровій формі показали, до чого можуть призвести ігри з сірниками.

Фахівці Управління ДСНС подякували діткам за цікаву та пізнавальну бесіду та показали діткам бойовий одяг рятувальників. Малеча із цікавістю слухала розповіді про ліквідацію пожеж та інших надзвичайних подій, а потім із задоволенням приміряли даний одяг.

«Управління ДСНС постійно співпрацює з різними освітніми та культурними організаціями, щоб охопити якомога більше коло дітей і навчити їх правил безпеки. Спільними зусиллями ми намагаємося запобігти нещасним випадкам з дітьми», – повідомив перший заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Микола Яловий.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: ДСНС України звертається до ...

КОМЕНТАРІ