Волинь: не пали суху траву - не смій спопеляти землю!

Волинь: не пали суху траву - не смій спопеляти землю!

26.03.16 11:11 0 599
Незважаючи на численні застереження фахівців ДСНС, займання та пожежі сухої трави стаються мало не щодня. Співробітники Служби порятунку «101» нагадують людям про небезпеку випалювання сухої трави та сміття, розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Згарища на місці полів, луків, скверів завдають непоправної шкоди природі та здоров`ю людей, а їдкий чорний дим загрожує людям, схильним до алергій.

Такі пожежі – це й підвищений ризик займання торфовищ. Бо невеликі загорання охоплюють великі площі і надто складно загасити, оскільки торф може горіти у всіх напрямках, незалежно від сили вітру. Навіть невеликий дощ не здатен загасити палаюче торфовище. Коли горить торф, він спалює коріння дерев, які від цього можуть падати. Навіть недотримання елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

До речі, штрафи за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків передбачені у розмірі 170-340 гривень (з громадян) і від 850 до 1190 (з посадових осіб). Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680, а на посадових осіб - від 1190 до 1700 гривень.

Управління ДСНС в Волинській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки збереже життя на планеті.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Прокуратура Вінницької ...

КОМЕНТАРІ