XXІI Всеукраїнський фестиваль ДЮП та громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» впевнено крокують Житомирщиною

XXІI Всеукраїнський фестиваль ДЮП та громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» впевнено крокують Житомирщиною

26.03.16 09:09 0 615
25 березня будинок культури в м. Овруч гостинно приймав у своїх стінах учасників та гостей районного етапу XXIІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних, у якому взяли участь 8 команд загальноосвітніх навчальних закладів. Протягом 2 годин зал наповнювався чудовими мелодіями, шаленою енергією, позитивними емоціями та чарівними усмішками хлопців і дівчат.

У багатьох виступах школярі продемонстрували небезпеку поводження із вогнем у лісі, розповіли про правильну поведінку на пожежі, про правила поводження із побутовою технікою та при виявленні підозрілих предметів і отруйних речовин. За підсумками конкурсу І місце посіла команда дружин юних пожежних ЗОШ №3 м. Овруч, ІІ місце - дружина юних пожежних Нововелідницької ЗОШ та ІІІ місце – команда ДЮП Можарівської ЗОШ. Переможців було нагороджено цінними подарунками та солодощами.

Проте на цьому свято не закінчувалося. На площі біля будинку культури рятувальники підготували справжнє шоу – громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Школярі та усі бажаючі приміряли бойовий одяг вогнеборців та ознайомлювались з пожежно-рятувальною технікою і наявним оснащенням рятувальників. В свою чергу працівники швидкої допомоги роз’яснювали та практично демонстрували надання першої медичної допомоги. Окрім того, бійці ДСНС наглядно продемонстрували, як швидко та вправно можна розрізати металеву конструкцію механізованим інструментом та обладнанням.

Для учнів старших класів навчальних закладів району та міста, в рамках Акції, фахівці ДСНС організували екскурсію до пожежної частини. Захід розпочався з серця пожежної охорони – пункту зв’язку частини, куди за номером «101» постійно надходять дзвінки з проханням про допомогу. Гості дізналися з якими питаннями та проблемами звертається населення до служби порятунку «101».

Аби діти мали більш ширше уявлення про роботу оперативно-рятувальної служби, їм розповіли та наочно продемонстрували про призначення спецтехніки, бойового спорядження та технічного обладнання, що використовують при ліквідації різних надзвичайних подій співробітники служби порятунку «101».

«Головна мета таких заходів - не тільки дати дітям можливість повеселитися й відпочити, а й в ігровій формі дати можливість удосконалити свої вміння у пожежно-рятувальній справі та покращити навички безпечної життєдіяльності. Адже популяризація безпечної життєдіяльності стає аксіомою життя молоді, - зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ