Житомирська область: група піротехнічних робіт знищила 18 боєприпасів часів минулих війн

Житомирська область: група піротехнічних робіт знищила 18 боєприпасів часів минулих війн

26.03.16 12:01 0 569
25 березня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області двічі виїжджала на знищення підозрілих предметів в різних населених пунктах.

Перший виклик до Служби порятунку «101» надійшов із села Улянівка Житомирського району. Чоловік повідомив рятувальників про те що, копаючи яму під ставок, біля свого домоволодіння, натрапив на 2 підозрілих предмети. По прибуттю на місце події фахівці ДСНС виявили ще 15 вибухонебезпечних предметів. Ними виявилися артилерійські снаряди калібром 122 мм часів минулих війн.

Інше повідомлення до рятувальників надійшло із села Комарівка Володарсько-Волинського району. Селянин, проходивши через поле, натрапив на підозрілий предмет. Ймовірно, внаслідок обробки ґрунту місцевими агрономами, снаряд виштовхнуло на поверхню землі. Чоловік одразу повідомив правоохоронців. Останні ж і викликали рятувальників.

По прибуттю до місця події фахівці ДСНС ідентифікували боєприпас як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів другої світової війни. Боєприпаси були вилучені та знищені у спеціально відведеному місці.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ