У Рівненській області 4 мешканців Сарненського району засуджено за спробу незаконного видобутку бурштину на території природно-заповідного фонду

У Рівненській області 4 мешканців Сарненського району засуджено за спробу незаконного видобутку бурштину на території природно-заповідного фонду

26.03.16 14:51 0 822
Сарненською місцевою прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта щодо 4 осіб, які вчинили злочин, передбачений ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 240 КК України (замах на незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на території природно-заповідного фонду).

- У суді доведено, що в червні 2014 року на території заказника місцевого значення (а саме – урочища «Брище») четверо жителів смт.Клесів за допомогою мотопомпи заводського виробництва розмили у ґрунті лунки та планували незаконно видобувати бурштин-сирець, - повідомила державний обвинувач, начальник Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Ольга Громова-Логвинчук. – Однак видобути сонячне каміння старателям не вдалося, оскільки їх правоохоронцями було затримано, а мотопомпу та інше спеціальне знаряддя – вилучено.

Березнівський районний суд Рівненської області, розглянувши обвинувальний акт у кримінальному провадженні визнав чоловіків винними у вчиненні кримінального правопорушення та призначив останнім покарання в межах санкції інкримінованої статті.

Так, згідно із вироком суду від 18.03.2016 кожного із правопорушників засуджено до обмеження волі на строк 2 роки із застосуванням іспитового строку 1 рік. Також відповідно до ст. 76 КК України на останніх покладено обов'язки не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання, періодично з'являтись в ці органи для реєстрації. Знаряддя видобування бурштину конфісковано.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ