У Львові завершилися Дні цивільного захисту в навчальних закладах

У Львові завершилися Дні цивільного захисту в навчальних закладах

26.03.16 10:13 0 676
Вже традиційним стало проведення на Львівщині спільних заходів з питань безпеки життєдіяльності за участі фахівців Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій, освітян та представників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Львівській області.

Показові Дні цивільного захисту проведено у кожному районі міста Львова та області. Враховуючи масштабність процесу пропаганди безпеки життєдіяльності, такі заходи є вкрай важливими та дієвими.

24 березня показові Дні цивільного захисту відбулися у НВК " Школа - Оріяна" Сихівського району та СЗШ № 57 Шевченківського району міста Львова. Організаторами навчань є районні відділи освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради, Львівські міські курси цивільного захисту та Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Освітяни надзвичайно ретельно готувались до проведення показових заходів, використовуючи найрізноманітніші методи викладання та подання матеріалу: застосовували мультимедійні засоби, проводили бесіди та семінари, колективні обговорення, спортивні змагання, відкриті уроки тощо.

Тематика відкритих уроків стосувалася правил пожежної безпеки у побуті та школі, методики надання домедичної допомоги потерпілим внаслідок травмування, впливу на людину сильно діючих отруйних речовин тощо. Відпрацьовувались і методики дій у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. Крім того, як діти так і вчителі, отримали надзвичайно корисні знання про методику дій внаслідок розливу ртуті.

Важливим елементом навчань є практичні відпрацювання імпровізованих ввідних. Внаслідок виникнення зімітованих надзвичайних ситуацій шкільний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації повинен детально показати порядок дій з евакуації педагогічного персоналу та учнів. Роль керівників та працівників невоєнізованих формувань цивільного захисту виконували самі учні.

Окремі групи поділили між собою функції реагування на надзвичайну ситуацію: це медики, дозиметристи, група цивільного захисту та група охорони правопорядку. Спільно, після того як пролунав попереджувальний сигнал про виникнення небезпечної події, акумулюючи усі знання та вміння, під контролем обізнаних керівників, вони повинні були організувати безпечну евакуацію учнів та вчителів із школи.

Паралельно із проведенням евакуації були викликані аварійно-рятувальні підрозділи. Вони оперативно прибували на місце події та швидко долали вогняну стихію, розрізали металеві предмети та демонстрували багато інших видів проведення аварійно-рятувальних робіт. Учні, після того як їх успішно врятували, мали можливість сфотографуватися із справжніми рятувальниками, роздивитися їхні обладунки та спорядження і навіть приміряти його.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вінничина: орден «За ...

КОМЕНТАРІ