Прикарпатські рятувальники дбають про безпеку людей у житловому секторі

Прикарпатські рятувальники дбають про безпеку людей у житловому секторі

26.03.16 08:31 0 606
25 березня прикарпатські рятувальники провели комплексні профілактичні відпрацювання у двох населених пунктах – в селі Крилос Галицького району та в смт. Битків Надвірнянського району. Дані заходи охопили найширші верстви населення та були спрямовані на те, щоб нагадати людям, що саме необережність, халатність і легковажне ставлення до власної безпеки часто можуть мати жахливі наслідки.

Перед початком заходу в приміщенні Крилоської сільської рад відбулася нарада, після якої рейдова група відвідала помешкання самотніх та перестарілих громадян, багатодітних родин та неблагополучних сімей. Саме ці категорії населення в силу певних причин належать до так званої групи ”ризику”, в оселях яких найчастіше трапляються пожежі. В ході відпрацювання галицькі рятувальники провели профілактичну та роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки, при цьому особлива увага приділялася питанню безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання та пічного опалення. Власникам помешкань пояснили, що саме нехтуючи цими заходами пожежної безпеки, вони наражають на смертельну небезпеку себе і своїх рідних та близьких.

Рятувальники також нагадали людям правила поводження при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів, пояснили шкоду від спалювання сухої трави та чагарників, а також підкреслили, до якої біди можуть призвести залишені вдома малолітні діти без нагляду дорослих.

Члени рейдової групи також поспілкувалися на тему безпеки життєдіяльності з мешканцями села і на вулицях населеного пункту. На завершення відпрацювання людям були вручені тематичні листівки застережуючого характеру, які вони завжди можуть мати під руками у разі потреби.. Рятувальники побували і в школі, де провели урок з дітьми щодо безпечної поведінки у повсякденному житті, розповіли їм про. важливість дотримання відповідних правил вдома,та під час відпочинку.

Аналогічний захід відбувся і в смт. Битків Надвірнянського району, де під час відпрацювання рятувальники Надвірнянського гарнізону разом з головою та депутатами Битківської селищної ради провели широку масово-роз’яснювальну та профілактичну роботу серед мешканців даного населеного пункту.

(ВІДЕО)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 13 бійців АТО повернулися ...
Наступна новина: Координаційна рада ...

КОМЕНТАРІ