На Хмельниччині служби цивільного захисту провели спільні навчання

На Хмельниччині служби цивільного захисту провели спільні навчання

26.03.16 16:55 0 960
23-24 березня в м. Деражня відбулися командно-штабні навчання місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. У заході взяли участь працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, управління цивільного захисту облдержадміністрації, поліції, медицини катастроф та інших спеціалізованих служб області.

Основною метою проведення навчань була перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту району до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Тому за ходом навчань спостерігали представники відповідних управлінь не лише Деражнянського району, а й сусідніх районів: Старосинявського, Віньковецького, Летичівського, Хмельницького та Ярмолинецького.

Навчання проходили у два етапи: спочатку теоретична частина, а потім практичне відпрацювання вправ.

Відпрацьовані питання евакуації населення із сусідніх областей. Прибуття першого ешелону з евакуйованим населенням (близько 2000 чоловік) на залізничну станцію Деражня очікується о 10:00, прийом та розміщення евакуйованого населення здійснюватимуть на території навчальних закладів району.

Перед прибуттям евакуйованого населення привокзальну площу станції Деражня було огороджено, забезпечено охорону громадського порядку місцевими поліцейськими. Працівники залізничної станції зустріли евакуйоване населення та за допомогою гучномовця провели інструктаж, медпрацівники були готові надавати допомогу у разі необхідності.

Реєстрація громадян проходила на території навчально-виховного комплексу №2. Розміщення переселенців здійснювалось на базі Волоськівського НВК педагогічним колективом закладу. Викладачі настільки перейнялися питанням розселення, що стежили за усіма евакуйованими, аби не допустити виникнення нештатних ситуацій.

Після закінчення дводенних навчань усі делегації пройшли до залу засідань адмінбудинку, де пройшло розширене підбиття підсумків. Начальник управління з питань цивільного захисту Хмельницької облдержадміністрації Євген Данилюк дав позитивну оцінку злагодженості дій усіх служб.

Деражнянський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ