На Хмельниччині рятувальники розгорнули зведений загін,щоб потренуватися ліквідовувати надзвичайну ситуацію

На Хмельниччині рятувальники розгорнули зведений загін,щоб потренуватися ліквідовувати надзвичайну ситуацію

28.03.16 13:59 0 639
25 березня на території комплексу технічних фортифікаційних споруд «Руська брама», що у м. Кам’янець-Подільський, відбулося розгортання Кам’янець-Подільського зведеного загону №2. На навчанні були присутні міський голова Михайло Сімашкевич, керівний склад Головного управління ДСНС, кам’янець-подільські рятувальники, працівники Центру розмінування Міністерства оборони України, групи водолазно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, студенти військового ліцею та учні міста. Останні із захопленням спостерігали за подіями, що стрімко розгорталися в них на очах.

Начальник Загону Олег Іванюк зазначив, що за тактичним задумом, в акваторії р. Смотрич внаслідок прориву каскаду, сильних паводків і підтоплень житлових будинків виникла надзвичайна ситуація. Тож, о сьомій годині ранку пролунав сигнал «Збір-аварія», за яким був оперативно зібраний особовий склад.

На місці умовної надзвичайної ситуації розгорнуте наметове містечко, де були пункти засідання штабу, розміщення особового складу, харчування, приготування їжі, медичної та психологічної допомоги. Одночасно відбувалася евакуація та рятування людей річкою з застосуванням бойової розвідувальної дозорної машини (БРДМ). З підвалів підтоплених будинків рятувальники відкачували воду, а потерпілі могли отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Крім того, присутні розглянули аварійно-рятувальне обладнання пожежно-рятувальних підрозділів. Найбільше вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, пневмоподушка та гідравлічні ножиці, а також триметрова освітлювальна вежа, що освітлює 500 кв. м навколишньої території. Також вогнеборці ліквідували умовну пожежу, під час гасіння якої подали стаціонарний та переносний лафетні стволи, що використовуються для гасіння пожеж на великих відстанях.

На місці розгортання загону також працював пункт спеціальної обробки, де відбулася дегазація автомобіля, що проводив роботи в небезпечному хімічному середовищі.

З цікавістю роздивлялися діти оснащення піротехнічного відділення Центру розмінування. Сапери продемонстрували сучасне обладнання, зокрема, робота-дослідника, радіус дії якого до одного кілометра. Робот під’їжджає до боєприпасу, витягує його, переносить на інше місце тощо. Основною перевагою такого новітнього оснащення є збереження життя піротехніків. Також присутні дізналися про саморобні вибухові пристрої, на які найчастіше натрапляють люди в зоні проведення антитерористичної операції, та інші боєприпаси, що зустрічаються на території нашої області після активних бойових дій під час Другої світової війни. Не залишили поза увагою школярі й кінологічний підрозділ, треновані собаки якого навчені ідентифікувати запахи вибухових речовин.

На завершення тренувань усі скуштували польову кашу та зігрілись гарячим чаєм.

Підбиваючи підсумки проведених занять, Михайло Сімашкевич дав високу оцінку готовності зведеного загону під час проведення рятувальних заходів у період проходження весняних паводків.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 березня в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ