У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 8000 вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили майже 8000 вибухонебезпечних предметів

28.03.16 17:03 0 660
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території України з метою виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, лише впродовж 25 березня піротехніками Служби порятунку здійснено 33 виїзди, в ході яких виявлено та знешкоджено 155 боєприпасів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 7 тис. 942 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 59 авіаційних бомб.

За статистикою, у весняний період значно збільшується кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. До Служби порятунку постійно надходять повідомлення від громадян про знаходження боєприпасів минулих війн у лісосмугах, на присадибних ділянках, тощо.

Так, 22 березня піротехніки ДСНС знешкодили 10 боєприпасів часів минулих війн, що були знайдені у декількох місцях: у лісовому масиві, в руслі річки та на території фермерського господарства в Рівненській області.

Цього ж дня, на Львівщині, фахівці піротехнічної групи 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знешкодили 15 артилерійських снарядів, 10 одиниць підривників до артилерійських снарядів та 2 мінометні міни часів Другої світової війни. Всі боєприпаси були виявлені напередодні громадянами у лісосмузі та на території фермерського господарства.

23 березня піротехніки Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України знищили 173 боєприпаси часів Другої світової війни, що були виявлені місцевими жителями у населених пунктах Харківської області.

25 березня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила 18 боєприпасів часів минулих війн, що були виявлені місцевими мешканцями під час проведення сільськогосподарських робіт.

Крім того, цього тижня на околиці смт Ясіня Рахівського району Закарпатської області було виявлено арсенал боєприпасів - 71 вибухонебезпечний предмет. Боєприпаси були знищені фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС України.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 25 березня у гості до ...

КОМЕНТАРІ