Луцький міський голова Микола Романюк привітав католиків з великим святом Воскресіння Господнього

Луцький міський голова Микола Романюк привітав католиків з великим святом Воскресіння Господнього

28.03.16 15:29 0 672
Цього року Пасха католиків розпочалася за п'ять тижнів до Великодня православного. Адже віряни Західного обряду відзначають її першої неділі після першого повного місяця після дня весняного рівнодення. Іноді Пасха двох християнських релігій збігається: так було 2014 року, і так буде 2017.

Найбільші урочистості з нагоди Воскресіння Господнього у луцькому костелі святих Петра і Павла відбулися у суботу, а у неділю, після святкової трапези, віряни прийшли до храму вже необтяжені світськими турботами.

Привітали римо-католиків і численні гості: духовенство Київського патріархату та єпископ Йосафат - від греко-католицької церкви. А від влади - голова облдержадміністрації Володимир Гунчик з дружиною та Луцький міський голова Микола Романюк.

Звертаючись до єпископа-ординарія Луцької дієцезії Віталія Скоморовського, а відтак - до усіх вірян-католиків, Микола Романюк зазначив, що вони є частиною громади нашого міста, у якому святкування Воскресіння Господнього розпочали саме католики. І подякував за молитви духовенству, що звертається до Бога про мир на Україні, аби словом підтримати тих, хто відстоює незалежність держави на Сході.

Відтак завершили урочистості з нагоди Воскресіння Христового у костьолі святих Петра і Павла спільною молитвою за Україну.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ліквідовано пожежу у ...
Наступна новина: Вірусний гепатит А на ...

КОМЕНТАРІ