Огляд програми Guitar Pro 6

Огляд програми Guitar Pro 6

28.03.16 11:32 0 729

Guitar Pro 6 - це найкращий редактор табулатури з реалістичним зондуванням та можливістю створювати свої власні повні склади і композиції. До того ж - це навчальна програма і вдосконалена універсальна музична книга, що дозволяє не тільки творити, а й навчатися. Таким чином Guitar Pro 6 стане в нагоді не тільки досвідченим музикантам і композиторам, але і новачкам, які бажають осягнути всі тонкощі створення музики для гітари. Компанія "Arobas Music" фактично встановила світовий стандарт, який виявився зручний не лише гітаристам, але також і всім музикантам. В зручності роботи з данним форматом - програма Guitar Pro 6 обскакала всі програмні продукти.

Guitar Pro 6 допоможе в роботі з усіма струнними музичними інструментами. Завдяки даній програмі ви без особливих зусиль зможете створювати якісні треки, музичні п'єси, змішувати різні інструменти, ну в загальному - творити. На перший погляд Guitar Pro 6 може здатися складною і громіздкою програмою, але ця думка помилкова, попрацювавши з нею деякий час ви самі переконаєтеся що все достатньо просто. Можливості даного продукту обмежуються лише вашою фантазією і творчим потенціалом. Отже давайте детальніше розглянемо Guitar Pro 6.

Можливості Guitar Pro 6:

Данна програма дозволяє створювати професійні записи музичних п'єс для гітари, банджо, бас-гітар і багатьох інших інструментів, а також ансамблів у вигляді табулатури або нотного рядка (при наборі табулатури створюється рядок з музичним приміткою і навпаки - при створенні приміток або нотного рядка - створюється відповідна табулатура). До речі, скачати таби для Guitar Pro ви можете на сайті: https://tab-pro.com. Данна програма дозволить створити партій для струнних, духових, клавішних музичних інструментів, що робить її універсальною. Ви без проблем зможете додати до композиції тексти пісень і покласти їх на нотний стан, створити партії для ударних установок і барабанів, додати партії вокалу. До того ж в Guitar Pro 6 є власний будівельник і визначник акордів, завдяки чому створювати свої шедеври зможе і недосвідчений музикант. Порадувала в програмі і мультиформатність, свої роботи ви можете експортувати в такі формати як: WAV, ASCII, MIDI, MusicXML, PDF, PNG, GP5 і виводити на друк тексти і графічні нариси, імпортувати в:

  • Power Tab (.ptb);
  • ASCII;
  • MIDI;
  • TablEdit (.tef);
  • MusicXML.

Програма Guitar Pro 6 допоможе навчитися грати на різних музичних інструментах, ви зможете використовувати віртуальний гриф гітари, віртуальні барабани, клавіші фортепіано і так далі, а так само вивчити акорди і ноти які демонструватимуться в процесі. Відточити майстерність ви зможете завдяки присутнім в програмі - метроному, гітарному тюнеру, різним інструментам для транспонування доріжок. Так само стане в нагоді значна кількість інструментів для візуального відображення гітарних прийомів і їх озвучування. В Guitar Pro 6 застосовується просунута технологія RSE (Realistic Sound Engine), завдяки якій звучання програми максимально наближене до звучання інструменту, а так само звучання всіляких примочок. Шоста версія продукту підтримує не тільки нові формати, але і формати попередніх версій, такі як: gp5, gp4, gp3, gtp.

Тепер розглянемо що ж нове з'явилося в Guitar Pro 6:

  • З'явилася можливість запуску програми на операційних системах Linux і Mac OS. Таким чином випробувати програму зможуть тепер не тільки користувачі Windows;
  • В шостій версії програми були суттєво доопрацьовані інтерфейс та навігація, тепер працювати з Guitar Pro 6, стало ще зручніше і простіше;
  • З'явилася бічна панель, що дозволяє швидко перейти до потрібного інструменту або ефекту на кшталт імітації еквалайзерів, підсилювачів, гітарних педалей, компресорів;
  • Завдяки технології RSE, озвучка партитур стала ще якіснішою;
  • З'явилася можливість запису ритм-гітари «Слеш», повноцінного чотириголосся, струнних, духових та клавішних інструментів, а також створення н-батогів;
  • Повністю перероблений нотний стан, тепер його розміри можна коригувати вручну, рухаючи тактову риску;
  • З'явилися знаки повторення тактів, пунктирна тактова риса, подвійна точка, дубль-дієз, дубль-бемоль, фермата (затримка), бекар, стаккатіссімо, теппинг із зазначенням руки, расгеадо, арпеджіо, группето, крещендо, декрещендо, закладки, таймер та багато іншого.

Висновки

Guitar Pro 6 - по істині можна назвати однією з кращих програм для роботи з музичними інструментами. Вона дозволить не тільки дізнатися краще всі тонкощі інструментів, але і створити неповторні шедеври. Завдяки новим напрацюванням програмістів, розібратися з програмою зможе не тільки професійний музикант, але і початківець. Великий арсенал інструментів і ефектів дозволить творити, а зручний призначений для користувача інтерфейс зробить роботу не тільки комфортною але й приємною.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ