Вінницька область: рятувальники визначали кращих газодимозахисників

Вінницька область: рятувальники визначали кращих газодимозахисників

29.03.16 10:01 0 567
25 березня, відбулися змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Вінницькій області на звання "Краща ланка ГДЗС”.

Рятувальникам доводиться працювати у приміщеннях будівель з високою температурою, токсичному середовищі, під час щільного задимлення, в підвалах чи спорудах зі складним плануванням, із загрозою вибухів та обвалів. Можливо для когось такі випробування здаються нездоланними, за межею можливостей, а для бійців служби ДСНС - це щоденна робота, що є невід'ємною складовою служби, покликаної приходити на допомогу в хвилину лиха. Тому рятувальники постійно вдосконалюють свої професійні навички, зокрема й змагаючись між собою.

Цьогоріч в інженерному містечку ГУДСНС у Вінницькій області 23 команди рятувальників показували свою вправність та швидкість. А змагалися бійці ДСНС в одяганні бойового одягу та спорядження, подолання смуги з перешкодами, в'язанні подвійної рятувальної петлі з одяганням її на потерпілого. Рятувальники здійснювали пошук людини в задимленому приміщенні та евакуацію її з другого поверху будівлі. Окрім цього, проходила ще й перевірка теоретичних знань газодимозахисників.

Особливістю проведення таких змагань є те, що від пожежної команди вимагаються чіткі й злагоджені дії - єдиного рятувального організму. У випадку помилки хоча б одного із учасників ланки ГДЗС судді нараховували додаткові штрафні бали.

Переможцями цьогорічних змагань стали газодимозахисники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Вінниця. «Срібло» здобули рятувальники 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Вінниця, а третіми фінішували фахівці 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Вінниця. Кращим учасникам змагань вручили грамоти та цінні подарунки.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ