Екологи-науковці побували в гостях у вінницьких лісівників (+фото)

Екологи-науковці побували в гостях у вінницьких лісівників (+фото)

29.03.16 18:54 0 664
21 – 25 березня Вінниця приймала у себе учасників Всеукраїнської олімпіади з екології. 30 науковців-екологів, членів журі, та 120 дітей-учасників олімпіади провели один день в лісівничому еколого-просвітницькому центрі обласного управління лісового та мисливського господарства.

Двогодинну зустріч науковці - екологи мали з начальником обласного управління лісового та мисливського господарства, доктором сільськогосподарських наук, професором Анатолієм Бондарем.

У зацікавленій розмові однодумців - професіоналів було піднято чимало актуальних проблемних питань сьогодення: необхідність обов'язкової екологічної складової в критеріях оцінки роботи центральних й місцевих органів влади; підвищення лісистості регіонів України, які знаходяться в різних природних зонах; збереження грунтів, води, степової рослинності; роль лісів у боротьбі з вітровою і водною ерозіями; виховання екологічної культури підростаючого покоління й жителів України; роль учнівських лісництв й лісівничих еколого-просвітницьких центрів в природоохоронній роботі; роль держави й громадських організацій у справі збереження флори й фауни України...

Детально цікавилися гості досвідом вирощування вінницькими лісівниками високопродуктивних лісів майбутнього. Анатолій Бондар поділився досвідом співпраці лісівників-практиків з лісівниками-науковцями, зокрема з науковцями Вінницького національного аграрного університету, Київського Національного університету біоресурсів і природокористування. Цього вимагає стратегічне завдання, поставлене перед лісівниками Вінницької області – підвищити лісистість краю до оптимальних 15%, досягти у віці стиглості запасу деревини на 1 га не 290 кубометрів, а близько 500-600 кубометрів.

Завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», доктор наук з екології, професор Олександр Мудрак щиро подякував лісівникам Вінниччини, за плідну співпрацю з науковцями, педагогами, освітянами області й України в питаннях виховання у людей екологічної культури.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі перший ...
Наступна новина: РВ Фонду державного майна ...

КОМЕНТАРІ