Вінничина: до 2020 року очікується розширення площі природно-заповідного фонду області до 5% (+фото)

Вінничина: до 2020 року очікується розширення площі природно-заповідного фонду області до 5% (+фото)

29.03.16 16:45 0 554
Про це, на щопонеділковій апаратній нараді проінформував директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук.

«Робота Департаменту у 2016 буде спрямована на збереження природно-заповідного фонду області, відновлення корінних природних комплексів - Пам'ятка природи парк «Смілгородський», «Парк Турбівський» та ландшафтного регіонального парку «Немирівський парк». Планується ландшафтна реконструкція прибережної рекреаційної зони орнітологічного заказника місцевого значення «Тростянецький» та створення адміністрацій регіональних ландшафтних парків "Мурафа", "Дністер", "Середнє Побужжя", "Немирівське Побужжя"», - повідомив Микола Ткачук.

Відповідно до Стратегія збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року очікується розширенням площі природно-заповідного фонду області до 5%. Найбільший відсоток заповідної справи - Немирівський, Чечельницький, Могилів-Подіський райони. «Окрім збільшення заповідних територій, перед Департаментом екології та природних ресурсів стоїть завдання підвищення рівня охорони уже створених заповідних об'єктів, зокрема, загально зоологічного заказника "Згарський" (Літинський район), де на площі понад 3 тис. га збережено унікальний водно-болотний комплекс, який є місцем проживання десятків видів представників флори і фауни, серед яких багато видів віднесено до Червоної книги України. Це підвищить природоохоронний статус Вінницької області та унеможливить браконьєрську діяльність».

Микола Ткачук окремо зупинився на питаннях поводження з відходами та забезпечення екологічної безпеки, встановлення їх точної кількості та повне очищення області від непридатних ХЗЗР. «В перспективі, для отримання очікуваних результатів, слід займатися інформуванням населення про стан навколишнього природного середовища з залученням широкого кола засобів масової інформації та продовжувати розміщення екологічної реклами в області».

За словами Директор департаменту екології та природних ресурсів Миколи Ткачука, в області продовжується науково-практичне опрацювання матеріалів для видання презентаційного альбому «Заповідні куточки Вінниччини ” .

Презентація.pptx









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ