Житомирська область: за добу в області виникло 4 загорання сухого трав’яного покриву

Житомирська область: за добу в області виникло 4 загорання сухого трав’яного покриву

29.03.16 17:39 0 592
27 березня о 16:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухостою поблизу села Радівка Коростишівського району. По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що полум’я вже впритул підійшло до хати-пустки, біля якої лежало 4 м.куб. дров, що могли вмить спалахнути. Також на відстані 3-х метрів був розташований житловий будинок.

Силами рятувальників о 18:00 пожежу було ліквідовано. Вогнеборці не допустили подальшого розповсюдження полум’я в сторону населенного пункту. Проте вогонь встиг знищити лише 0,07 га сухостою та 3 м.куб. дров. Загалом на ліквідацію надзвичайної події залучалось 4 чоловіки особового складу на 1-му пожежному автомобілі.

Цього ж дня було зафіксовано ще 3 випадки займання сухої рослинності у Овруцькому та Любарському районах, а також у місті Житомир, загальною площею 0,03 га. Місцеві вогнеборці, оперативно відреагувавши, не дали вогню розповсюдитися на великі площі. Загиблих та травмованих внаслідок займань немає. Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення дотримуватися правил пожежної безпеки! Не використовуйте відкритий вогонь у вітряну погоду. Спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд, під пильним наглядом, при цьому обов’язково потрібно мати напоготові первинні засоби пожежогасіння. Осередки вогнищ необхідно обкопувати невеликим земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: впродовж ...

КОМЕНТАРІ