В Чернігівській області протягом вогнеборці ліквідували 11 пожеж сухої рослинності

В Чернігівській області протягом вогнеборці ліквідували 11 пожеж сухої рослинності

29.03.16 08:07 0 526
З настанням потепління пожежі стали справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи вимоги правил пожежної безпеки, люди почали спалювати на присадибних ділянках, сільгоспугіддях і полях суху траву, стерню, листя або сміття.

Як результат, протягом минулої доби на Чернігівщині вогнеборці ліквідували 11 пожеж у екосистемах, які виникли на відкритих територіях у Борзнянському, Козелецькому, Новгород-Сіверському, Семенівському, Сосницькому, Чернігівському районах та м. Чернігів, під час яких вигоріло 51,5 га сухої рослинності.

Лише завдяки оперативним діям рятувальників не допущено поширення вогню на лісові масиви, об’єкти державної або приватної власності, житлові та господарчі будівлі.

Окрім того, слід звернути увагу на те, що з потеплінням діти почали проводити більше часу на вулиці без належного нагляду дорослих і часто вигадують небезпечні ігри з сірниками, запальничками іншими небезпечними предметами.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області закликає мешканців та гостей Чернігівщини бути уважними й обережними при поводженні з вогнем. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі. Також контролюйте розваги дітей, які можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ