На Тернопіллі перший заступник Міністра соціальної політики ознайомився з роботою установ соціального захисту населення

На Тернопіллі перший заступник Міністра соціальної політики ознайомився з роботою установ соціального захисту населення

29.03.16 18:35 0 558
25 березня під час робочої поїздки на Тернопільщину перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Васильович Шевченко ознайомився з роботою Петриківського обласного геріатричного пансіонату в передмісті Тернополя, а також Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Василь Васильович ознайомився з роботою пансіонату, спілкувався з мешканцями, зокрема, з художницею Світланою Драган, шахматистом Михайлом Макариком та мешканцями, які нещодавно прибули із зони АТО Лялею Яхненко та Раїсою Павлюченко.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський в ході візиту розповів про діяльність установ соціального захисту населення області.

Довідково: Петриківський обласний геріатричний пансіонат працює з 1975 року. На даний час в ньому проживає 179 підопічних.

У 1993 році в пансіонаті розгорнуто реабілітаційне відділення. Працює фізіотерапевтичний кабінет та кабінет лікувальної фізкультури.

В пансіонаті проживає 13 переселених осіб з тимчасово окупованої території, а саме: з Луганської та Донецької областей.

Підопічні геріатричного пансіонату отримують соціально-побутові, соціально-медичні, психологічні, інформаційні послуги, а також безкоштовно отримують засоби реабілітації.

Тернопільське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство обслуговує понад 20 тисяч інвалідів не лише з Тернопільської, а й з інших областей України. В основному це забезпечення інвалідів та населення протезно-ортопедичними виробами та ортопедичним взуттям. Є стаціонарне відділення первинного та складного протезування, кабінет лікувальної фізкультури та фізіотерапії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Екологи-науковці побували в ...

КОМЕНТАРІ