Тернопілля: реформування юстиції в області триває

Тернопілля: реформування юстиції в області триває

29.03.16 15:27 0 616
У Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція за участю начальника Головного територіального управління юстиції Едуарда Кольцова. Йшлося про реформування органів юстиції та системи надання безоплатної правової допомоги, вдосконалення он-лайн послуг.

На змін очікують 14 міськрайонних управлінь. На їх базі заплановано утворити Бюро безоплатної правової допомоги, стане можливим доступ до он-лайн сервісів Мінюсту. Ці підрозділи запрацюють уже з липня цього року в усіх районах та обласному центрі.

Відтепер отримати допомогу адвоката можуть навіть ті, кому фінансове становище не дозволяє оплатити послуги хорошого юриста. Торік в Україні розпочали роботу центри надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тут можна скористатися послугами юриста у кримінальних, адміністративних та цивільних справах.

Згідно із внесеними до законодавства змінами, особі, яку затримують за вчинення злочину, обов'язково має бути призначено адвоката. Після затримання працівник правоохоронних органів телефонує у центр надання безоплатної вторинної правової допомоги, повідомляє про випадок, і звідти до затриманого надсилають адвоката. Уже згодом з'ясовують, потрапляє особа під критерії надання безоплатної допомоги чи ні.

У нашій області з ними співрацює 80 спеціально відібраних адвокатів у трьох регіональних та обласному центрі - розповідає начальник Головного територіального управління юстиції Едуард Кольцов. Впродовж півріччя лише у міський центр безоплатної правової допомоги звернулися 274 особи. З них 202 отримали розяснення та консультації, а 72- призначили адвокатів.

Скористатися послугами центрів можуть такі категорії населення: особи, які мають дохід, менший за прожитковий мінімум; учасники АТО та ветерани війни; сім'ї загиблих воїнів; діти-сироти та їхні опікуни; громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; жертви нацистських переслідувань; особи, реабілітовані відповідно до законодавства України; внутрішньо переміщені особи та інші.

Один з напрямків реформування - це впровадження системи он-лайн послуг. Завдяки запровадженню електронних сервісів тернополяни можуть он-лайн отримати довідки та витяги з реєстрів нерухомості, банкрутств підприємств та реєстрації бізнесу. Цьогоріч нотаріусами області у єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб зроблено 46 реєстраційних дій. Десять молодих пар у Тернополі одружилися за допомогою електронного сервісу, а свідоцтва про народження дитини у пологових будинках уже отримали 177 батьків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ