Івано-Франківщина: про безпеку – доступно та цікаво!

Івано-Франківщина: про безпеку – доступно та цікаво!

29.03.16 14:28 0 579
Настала чудова весняна пора. Незабаром весняні канікули, та й літо не за горами. Рятувальники продовжують зустрічатися із маленькими при-карпатцями для того, щоб навчити їх правил безпеки життєдіяльності, нагадати про звичайні та буденні речі, від яких може залежати їхнє здоров’я та життя. Дуже часто такі зустрічі працівників пожежно-рятувальної служби зі школярами проводяться базі виставки Управління ДСНС в області – єдиного в області музею, експонати якого розповідають про історію пожежництва на Івано-Франківщині та навчають правил безпеки та поведінки у надзвичайних ситуаціях.

28 березня сюди на екскурсію прийшли п’ятикласники загальноосвітньої школи-ліцею № 23 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Розпочався захід в актовій залі, де начальник сектора зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович розповіла школярам про пожежі та інші незвичайні події, з якими доводиться стикатися у своїй непростій та героїчній роботі рятувальникам. Як приборкати полум’я, дістати з-під завалів постраждалого, знайти у гірських гущавинах загубленого – все це знають і вміють робити працівники пожежно-рятувальної служби. Це виснажлива, нелегка, проте цікава та потрібна усім робота.

П’ятикласникам також наголосили на тих небезпеках, які є характерними особливо навесні: можливість виявити вибухонебезпечні предмети, небезпечні ігри з вогнем на пікніках, котрі зможуть призвести до масштабних пожеж, ризики, котрі підстерігають необережних на берегах водойм.

З великою цікавістю діти оглянули кінно-бочковий хід, який був на озброєнні у пожежних Станіславова до 1924-го року.

Захоплююча розповідь немовби перенесла школярів у минуле. В історичній залі музею перед дітьми постала картина на якій охоплене полум’ям місто – величезна пожежа 1868 року у Станіславові, коли вигоріла його третина. Саме ця пожежа була поштовхом до створення у нашому місті першого професійного підрозділу вогнеборців. Старі, пожовклі світлини 50-60-их років минулого століття, численні експонати на стінах «розповіли» відвідувачам виставки про всі етапи становлення та розвитку пожежної охорони на Івано-Франківщині.

У наступних залах виставки-музею були захоплюючі діорами та спеціальне спорядження рятувальників, також діти побачили малюнки й експонати з тематики безпеки життєдіяльності в кутку юного рятувальника.

Та, звичайно, найбільше захоплення у дітей, викликала зустріч з професійними рятувальниками та ознайомлення зі спецтехнікою. Деякі сміливці охоче спробували себе в ролі рятувальника, хлопчики й дівчатка приміряли бойове спорядження, та з величезною цікавістю оглядали кожну пожежну машину та її обладнання.

В кінці екскурсії дитячі емоції били через край і вони охоче ділилися враженнями: запевнили, що ще раз неодмінно завітають у гості до рятувальників, щоб поринути у атмосферу героїзму та дізнатися багато нового і цікавого.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ