Хмельницька область: за добу відбулося 3 загоряння сухої трави,одне з яких розповсюдилося на сарай

Хмельницька область: за добу відбулося 3 загоряння сухої трави,одне з яких розповсюдилося на сарай

29.03.16 13:18 0 581
27 березня о 15:16 до оперативно-координаційного центру Головного управління поступило повідомлення про пожежу сухої трави в смт. Богданівці Хмельницького району.

До місця пожежі направлено черговий караул 25-го державного пожежно-рятувального поста ст.Богданівці та 2 державної пожежно-рятувальної частини м.Хмельницький, які пожежу на площі 0,8 га оперативно локалізували о 15:23 та ліквідували о 15:27.

Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

А о 15:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу очерету на відкритій території в с. Корабіївка Теофіпольського району.

За вказаною адресою негайно було направлено відділення чергового караулу 36-го державного пожежно-рятувального поста смт. Теофіполь, які оперативно локалізували пожежу та ліквідували. Загальна площа загоряння становила 200 кв. м.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем малолітніх дітей. Тож, рятувальники провели виховну роботу не лише з ними, але й з батьками.

Вже о 17:43 до оперативно-координаційного центру Головного управління поступило повідомлення про пожежу в сараї в с. Лісові Гринівці Хмельницького району.

До місця події оперативно прибули рятувальники 37-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький, які оперативно локалізували загоряння на площі 15 кв. м о 17:51 та повністю ліквідували о 17:54. Внаслідок пожежі вогнем знищено дерев’яний сарай. Вогнеборцям вдалося запобігти розповсюдження вогню на поруч розташований житловий будинок та ще один сарай.

Як з’ясувалося, місцевий мешканець спалював суху траву на березі річки за 100 метрів від житлових будинків. Залишене без нагляду вогнище внаслідок сильних поривів вітру швидко розповсюдилося до споруди. Люди швидко знайшли палія, над яким ледь не вчинили самосуд, та на щастя втрутилися працівники поліції, які й забрали чоловіка до відділку.

Шановні громадяни, будьте дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб ваша необережність не стала причиною пожежі сухої трави – ніколи не підпалюйте її на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг та річок, де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави. Адже до складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензопирен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77 адміністративного кодексу України. За самовільне спалювання рослинних решток законодавство передбачає покарання окремих громадян штрафом на суму до 350 грн, а посадових осіб до 1220 гривень.

Також ст.245 Кримінального кодексу України передбачена і кримінальна відповідальність за знищення, або пошкодження об’єктів рослинного світу. Даною статтею передбачено покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі строком до 5 років, а у разі загибелі людей або масової загибелі тварин – строком до 10 років.

Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати. Давайте спільними зусиллями збережемо природу!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Минулого тижня за медичною ...

КОМЕНТАРІ