Як вибрати трап для душу

Як вибрати трап для душу

30.03.16 13:38 0 2068

У сучасних квартирах ванна часто замінюють душовою кабіною або душовим куточком - безперечно, потреба в повноцінній ванні з піною відпадає. Тим більше, вибір кабін і душових панелей сьогодні дуже широкий. Це дозволяє встановити вдома багатофункціональний девайс, який здатний істотно урізноманітнити водні процедури.

Ідеально було б розмістити у ванній кімнаті і ванну, і душовий куточок / кабіну. Але ідеалу можна досягти не завжди. Нерідко перевага віддається душовому куточку саме через брак простору.У нашій статті мова піде про непомітний аксесуар без якого не вдасться обійтися при установці і експлуатації душового куточка - про трап для душа. Більше інформації читайте на сайті: http://www.inoxpark.com.ua/catalog/shower-trap/.

Отже, перше питання, яке може виникнути - а що це взагалі таке?

Трап для душа - це спеціальна конструкція, призначена для зливу води, яка, як правило, монтується в підлогу (рідше в стіну). Душовий лоток виконує ту ж функцію, що і трап, але виглядає дещо інакше.
З чого складається душовий трап?

Цей сантехнічний елемент має не дуже складну конструкцію. В основному, всі моделі складаються з корпусу, решітки, сифона, відвідної труби і фільтрів. Більшість моделей забезпечені гідрозатворами.

Що таке гідрозатвор?

Якщо гідрозатвор відсутній, то з часом у ванній кімнаті стане неможливо перебувати - цей елемент трапа призначений для утримання запахів, що виходять з каналізації. Гідрозатвори традиційно діляться на дві категорії - «сухий» і «мокрий». «Сухий» затвор стримує запахи за допомогою повітряного прошарку, «мокрий» - завдяки водної перешкоди. Універсальний варіант гідрозатвори поєднує в собі обидва способи, що робить його більш надійним - запах блокується в два етапи.

Матеріали виготовлення

Як правило, самі трапи виготовляються з сантехнічного пластика. А ось матеріалом решітки може бути виготовлений із нержавіючої сталі або скла. Причому скляна поверхня решітки може мати структуру як гладку, так і перфоровану. Що стосується дизайну, то тут теж є варіанти - решітка може бути матовою, глянсовою, різнобарвною.

Особливості монтажу

Монтуються трапи, як правило, в підлогу, рідше - в стіну. Варіантів монтажу в підлогу кілька: біля стіни або по центру приміщення. Також варто звернути увагу на відведення сифона - він буває прямим, під кутом і бічним. Вибирати трап, таким чином, слід з тим кутом нахилу відведення, який відповідає розташуванню каналізаційної труби в конкретній ванній кімнаті.

Монтаж трапа виробляється до укладання покриття підлоги в душовій. При монтажі важливо не забувати про те, що підлога повинна мати невеликий ухил, інакше вода буде зливатися в повному обсязі і застоюватися, сприяючи появі неприємних запахів, цвілі і бактерій.

Трапи, вмонтовуються в стіну - це одне з нових винаходів, ще не отримало широкого поширення, однак, має всі шанси на популярність. Така конструкція монтується на раму, має багато варіантів оформлення декоративних ґрат і виглядає дуже стильно. В результаті трап виглядає як майже непомітна вузька смужка, в яку зливається вода, з акуратною прямокутною вставкою над нею (яку, до речі, можна декорувати під колір стіни).




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Лучшие кроссоверы: ищем ...
Наступна новина: Як правильно вибрати матрац

КОМЕНТАРІ