Як правильно вибрати матрац

Як правильно вибрати матрац

30.03.16 19:22 0 801

Приступаючи до вибору матраца, необхідно звернути увагу на такі моменти:

  • подумайте про біологічний вік людини;
  • врахуйте, скільки важить той, хто буде спати на матраці;
  • зверніть увагу на фізичну активність людини, яку вона веде протягом дня;
  • візьміть до уваги, чи є у неъо больові відчуття в хребті і шиї.

Облік біологічного віку людини

При виборі матраца варто враховувати особливості організму, які залежать від віку. Для молодої і здорової людини, яка має здоровий хребет, підійдуть жорсткі моделі матраців. Людям старшого віку будуть потрібні більш м'які вироби. Більше інформації про матрац ви можете дізнатися тут.

Протягом 25-27 років людський організм росте і формується. У цей час хребет і м'язи потребують належної фіксації, яка дозволить правильно формувати їх зростання і розвиток. Найкращий ефект досягається тоді, коли людина знаходиться в горизонтальному лежачому положенні. Саме жорсткий або середньої жорсткості матрац може забезпечити такий стан тіла. Досягнувши такого віку, людський організм починає функціонувати вже без якихось істотних фізіологічних змін. У цей час вибір матраца повинен враховувати фізичний стан людей і їх спосіб життя. Це означає, що на перше місце виходять особисті переваги, на яких і буде ґрунтуватися такий вибір.

Після досягнення приблизно 50-річного віку людина має потребу в більш комфортних умовах для сну. Літнім людям, перед якими стоїть питання, як вибрати жорсткість матраца, слід звернутися до м'яких моделей, що мають високий ступінь анатомічності. Ці матраци добре забезпечують підтримку окремих частин тіла і хребта. Під час сну вони позитивно впливають на такі системи організму, як кровоносна і дихальна.

Вибір матраца залежить від ваги користувача

  1. Дорослі люди, що мають вагу 40-60 кг можуть зупинити свій вибір на відносно м'якому матраці або виробі середньої жорсткості.
  2. Якщо спляча людина має вагу в межах середньої норми, тобто 60-90 кг, то для неї параметр ваги не варто ставати на перше місце. У цьому випадку на перше місце ставиться звична для людини спальна поверхня і її особисті побажання.
  3. Люди, які мають вагу понад 90 кг, повинні зробити вибір на користь матраца підвищеної жорсткості. При цьому потрібно врахувати вікові рекомендації, оскільки тим, кому більше 47 років не рекомендується спати на жорстких поверхнях.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати трап для душу
Наступна новина: Мужские развлечения: ...

КОМЕНТАРІ