Волинська область: акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулася у природничому ліцеї

Волинська область: акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулася у природничому ліцеї

31.03.16 12:02 0 636
30 березня працівники Луцького міськрайвідділу Управління ДСНС України у Волинській області провели навчально-пізнавальне заняття для п’ятикласників загальноосвітньої школи – природничого ліцею міста Луцька. Захід відбувся у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

У теоретичній частині заняття рятувальники розповіли про основні причини пожеж. Діти довідалися, що вогонь зазвичай виходить з-під контролю через звичайну необережність. Рятувальники наголосили, що дітям категорично заборонено гратися сірниками, запальничками. Вони детально розповіли школярам, як діяти у випадку пожежі. Особливо акцентували увагу на тому, що під час пожежі неприпустимо ховатися у приміщенні, а необхідно якнайшвидше звідти вибиратися, кликати на допомогу дорослих та викликати рятувальників за номером «101».

Щоб на власні очі побачити, як відбувається приборкання пожежі, співробітники ДСНС запросили дітей та вчителів на шкільне подвір’я, де на них уже очікував бойовий розрахунок вогнеборців.

Діти юрбою оточили рятувальників, розглядаючи бойове спорядження та спеціальну пожежно-рятувальну техніку. Особливий захват викликало приборкання імітованої пожежі. Діти й самі долучилися до цього дійства, допомагаючи пожежникам подавати воду на гасіння.

На завершення рятувальники роздали дітям листівки, плакати та буклети з правил безпеки та нагадали номери служб екстреного реагування.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Элитная керамическая ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ