Житомирщина: область готується до весняних свят та благоустрою територій

Житомирщина: область готується до весняних свят та благоустрою територій

31.03.16 14:38 0 619
З метою забезпечення утримання території населених пунктів області у належному стані, створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян, поліпшення екологічного стану та архітектурно-естетичного вигляду об'єктів, а також підготовки до святкування весняних свят на Житомирщині проводитимуться заходи із санітарного очищення та благоустрою територій.

Відповідне розпорядження підписав голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський від 24.03.2016 року №78.

Відповідно до документа, з 28.03.2016 по 15.05.2016 року триватиме місячник «За чисте довкілля» із приведення в належний санітарний стан територій населених пунктів, здійснення заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів, а також забезпечити очищення від сміття берегів водойм та зелених насаджень загального, обмеженого та спеціального призначення.

Роботи із санітарного очищення, приведення у належний стан кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань мають бути завершені до проведення поминальних днів. Встановлюється також єдиний санітарний день – четвер.

У рамках Дня благоустрою 23.04.2016 року відбудуться акції із благоустрою територій пам'яток культурної спадщини.

Особлива увага буде звертатися на благоустрій територій пам'яток культурної спадщини (будинків, споруд, їх комплексів, окремих поховань та некрополів, місць масових поховань померлих та загиблих військовослужбовців (у тому числі іноземців), які загинули у війнах, внаслідок депортації та політичних репресій на території області, місця бойових дій, визначні місця, пов'язані з важливими історичними подіями, з життям та діяльністю відомих осіб, культурою та побутом народів, а також пам'яток археології, історії та монументального мистецтва).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ