В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 7 боєприпасів часів минулих війн

В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила 7 боєприпасів часів минулих війн

31.03.16 19:04 0 588
29 березня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у м. Бердичів. Як з’ясувалося, місцевий житель проходив повз висохлий ставок і побачив, що на його дні лежать невідомі предмети. Придивившись уважніше, він припустив, що це військові боєприпаси, тому не став сам їх чіпати. Чоловік одразу зателефонував до поліції, співробітники якої сповістили надзвичайників 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Бердичів.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували виявлені предмети як 5 мінометних мін калібром 82 мм та 2 артилерійські снаряди калібром 45 мм часів минулих війн. Ймовірно, місцеві шукачі металу відкопали боєприпаси, але зрозумівши, що не здадуть їх у металобрухт, залишили просто на поверхні землі.

Учора група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила усі вибухонебезпечні предмети на полігоні.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька місцева ...
Наступна новина: Чернігів: Громадськість ...

КОМЕНТАРІ