Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 6 пожеж сухої рослинності

Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 6 пожеж сухої рослинності

31.03.16 12:40 0 612
29 березня о 16:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання трав'яного настилу на околиці м. Бердичів. Пожежа виникла на відкритій території, що перебуває на балансі МКП "Бердичівкомунсервіс". Спочатку працівники підприємства намагались самостійно загасити займання. Коли зрозуміли, що самотужки не впораються, викликали рятувальників.

На місце події виїхав черговий караул 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Бердичів. По прибуттю було встановлено, що горить трава на площі близько 1 га. Спільними зусиллями рятувальників і громадян вже о 16:57 пожежу вдалось ліквідувати.

Зі слів очевидців, місцеві жителі постійно звозили туди сміття, залишки сухої рослинності від прибирання присадибних ділянок. За попередньою інформацією, до займання могло призвести необережне поводження з вогнем під час спалювання сміття. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється.

Цієї ж доби подібна пожежа виникла на місцевому кладовищі в с. Степок Андрушівського району. По прибуттю, рятувальники встановили, що горить шість окремих осередків сухої трави на загальній площі близько 0,01 га. Менш ніж за 30 хвилин вогнеборці ліквідували пожежу. Ймовірно, селяни прибирали територію кладовища і спалювати рештки сміття, а вітряна погода сприяла поширенню вогню.

Крім того, в Овруцькому, Житомирському районах та м. Житомир вогнеборці загасили ще 4 загорання сухостою, що виникли на полях, розташованих поблизу проїжджих частин.

За словами заступника начальника Управління ДСНС в області Олега Держанівського, досвід минулого року та початку весни показує, що основними чинниками виникнення пожеж як в екосистемах, так і на присадибних ділянках є спалювання сухої трави, залишків рослинності, неконтрольоване розведення багаття. Характерна для весни вітряна погода сприяє миттєвому поширенню вогню на значну площу, нерідко і на житловий сектор. Також зауважу: до займання може призвести навіть викинутий у суху траву чи на узбіччя дороги недопалок цигарки. Тому звертаюся до всіх мешканців області з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті, при проведенні весняно-польових робіт та наразі утриматися від розведення багаття. У випадку виникнення надзвичайних подій звертатися до Служби порятунку за номером «101».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: У Луцьку демонтують ...

КОМЕНТАРІ