На Тернопіллі підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у галузі інноваційної та інвестиційної діяльності

На Тернопіллі підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у галузі інноваційної та інвестиційної діяльності

31.03.16 09:53 0 582
29 березня між Тернопільським національним економічним університетом, Українською міжбанківською валютною біржею та Тернопільською обласною державною адміністрацією було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у галузі інноваційної та інвестиційної діяльності.

Метою цього Меморандуму є створення сприятливого інноваційно-інвестиційного клімату в Україні, узагальнення світового досвіду ведення інвестиційної діяльності для підвищення ефективності виробництва в Україні.

Усвідомлюючи необхідність формування позитивного іміджу підприємств області та України перед вітчизняними й зарубіжними інвесторами, враховуючи наявний досвід ділової співпраці та науковий потенціал, сторони об'єднали зусилля й погодилися працювати за такими напрямами:

– підтримка розвитку ділових зв'язків між учасниками: науковим партнером, біржею й обласною державною адміністрацією;

– розвиток міжнародних ділових зв'язків сторін;

– фінансова та організаційна підтримка заходів, пов'язаних з інноваційно-інвестиційною діяльністю, які здійснюються в Україні;

– організація заходів, пов'язаних з інноваційно-інвестиційною діяльністю в сфері аграрного бізнесу;

– взаємне надання наукової та технічної інформації, результатів досліджень;

– спільна участь у виставках, форумах, семінарах та інших заходах;

– спільна розробка і випуск інформаційних, довідкових матеріалів, методичних рекомендацій, проектів нормативних документів.

Меморандум підписали ректор Тернопільського національного економічного університету А.І. Крисоватий, голова Правління української міжбанківської валютної біржі А.І. Гулей, голова Тернопільської обласної державної адміністрації С.С. Барна.

«Тернопільський національний економічний університет має потужний науковий потенціал, а студенти – цікаві креативні ідеї і бажання їх втілювати, - констатував очільник краю. –Тому я сподіваюся, що наша співпраця принесе добрі плоди і допоможе реалізувати багато проектів у різних галузях. Питання інвестицій для нас було, є і буде ключовим. Адже це – можливість створення нових потужних підприємств, покращення інфраструктури краю».

Обмінюючись документами, Андрій Ігорович зазначив: «Сучасні тенденції розвитку науки, а особливо студентської, свідчать про те, що молодь готова пропонувати цікаві ідеї, які знайдуть фінансову підтримку. Саме за допомогою нашої наукової еліти у співпраці зі студентами, ми доведемо, що наші проекти є на часі, й ми готові їх реалізовувати. Приємно відзначити, що Анатолій Іванович завжди нас підтримує й зможе забезпечити інвестиційний супровід. Сподіваємося, що наша співпраця буде дієвою та результативною».

«Питання хороших проектів – це основне що зараз потрібно інвесторам. Вони хочуть отримати живі проекти в які можна вкладати гроші. Наша співпраця має два рівні: перший рівень – проекти до мільйона, де малий та середній бізнес зможе залучити кошти для свого розвитку, другий рівень – проекти більше мільйона. Ми сподіваємося, що великі проекти будуть реалізовуватися за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації, а ви визначите пріоритети. Ось наші цілі та завдання на наступні пів року», - констатував Анатолій Гулей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дошкільнята відвідали ...

КОМЕНТАРІ