В Закарпатській області повернення державі корисних копалин Мужіївського золоторудника вартістю близько 30 млн грн прокуратура добивається в судах

В Закарпатській області повернення державі корисних копалин Мужіївського золоторудника вартістю близько 30 млн грн прокуратура добивається в судах

01.04.16 14:23 0 653
Львівським апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано незаконне рішення господарського суду Закарпатської області від 14.01.14 року, яким позов ТОВ «Карпатська рудна компанія» задоволено. Відтак, зобов’язано ТОВ «Закарпатполіметали» передати ТОВ «Карпатська рудна компанія» лежалі хвости – накопичені в процесі видобутку золота не перероблені в повному обсязі надра (хвостосховища), які знаходяться на ділянці відповідача (ТОВ Закарпатполіметали) та відносяться до Мужіївського родовища у кількості 234 580 м³ або 281496 т, балансовою вартістю понад 29 млн.грн. Судом апеляційної інстанції у задоволенні позову відмовлено повністю.

Наразі є підстави порушення в судовому порядку питання про поворот виконання вищевказаного рішення суду першої інстанції.

Як повідомлялося раніше, вказане незаконне рішення прокуратурою Закарпатської області виявлено під час постійного моніторингу судових рішень, які б могли завдати значних економічних збитків державі.

Зокрема, суд, при встановлені факту включення корисних копалин Мужіївського родовища золото поліметалічних руд видобутих ВАТ «Закарпатполіметали» до Державного фонду родовищ корисних копалин не залучив до участі у розгляді справи Міністерство екології та природних ресурсів України та Державну службу геології та надр України.

Крім того, суд неправомірно розглянув та задовільнив вимогу позивача щодо передачі корисних копалин, оскільки порядок передачі таких родовищ регламентовано на законодавчому рівні та повноваження щодо передачі покладено на міжвідомчі комісії, створені органом виконавчої влади. Також, судом не враховано ту обставину, що право користування надрами засвідчується актом про надання гірничого відводу, який у ТОВ «Карпатська рудна компанія» відсутній.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За використання землі до ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ