На Львівщині для дітей влаштували цікаву подорож у країну Правил дорожнього руху

На Львівщині для дітей влаштували цікаву подорож у країну Правил дорожнього руху

01.04.16 19:15 0 695
У Львівській області відбувся театралізований урок із правил безпеки на вулиці. Аби дітки краще запам’ятали «дорожню абетку», для них влаштували цікаву мандрівку у казкову країну ПДР.

Такий незвичайний урок відбувся для учнів 2-го класу навчально-виховного комплексу «Буська ЗОШ І ступеня-гімназія імені Є. Петрушевича».

Перш ніж вирушити у захопливу подорож, діти та гості свята отримали спеціальні запрошення до казкової країни.

Перша «зупинка» - вікторина із Правил дорожнього руху, під час якої школярі дізналися багато цікавого та корисного.

Далі маленькі мандрівники зустрілися з 11-класницею Роксоланою. Дівчинка створила для малечі м’яку книжечку про правила безпеки на дорозі та написала повчальну казочку про пригоди Капітошки і Світлофорика.

Школярі з цікавістю слухали розповідь про казкових героїв та із захопленням розглядали сторінки яскравої книжечки.

Після цього діти спробували й самі відтворити цю казочку. Капітошка вирушив у гості до свого друга, та на його шляху раз у раз виникають різні труднощі. Здолати їх герою допомагаю мудрий Світлофорчик, який навчає його правилам безпеки на дорозі.

Наступна «зупинка» - цікава зустріч із бібліотекарем та ще одна казка – про кота-бешкетника, який їздив на велосипеді та ледь на потрапив у ДТП.

Діти обговорили помилки, які робив казковий герой, та запам’ятали, що виїжджати «двохколісним» на дорогу можна лише з 14-ти років.

Далі мандрівники отримали наступне завдання – потрібно було пройти заплутаний «лабіринт», дотримуючись Правил дорожнього руху. Усі школярі добре впоралися із цим конкурсом та успішно здолали складний маршрут.

Про небезпеки, що можуть очікувати їх на дорозі, малечі розповіла представниця поліції. Вона пояснила діткам, як правильно переходити вулицю, а також розказала про «таємницю світлячків», завдяки яким пішохід стає помітним у темряві.

На згадку про такий цікавий урок малята отримали у подарунок світлоповертаючі наліпки на шкільні портфелі, а також наклейки із Правилами дорожнього руху.

Дітки щиро ділилися враженнями про цю незабутню подорож та запевнили, що будуть завжди уважними та обережними на дорозі.

Відділ управління превентивної діяльності

Головного управління Національної поліції

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині вогнеборці ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ