Демобілізовані бійці Тернопільської області навчаються та здійснюють перепідготовку

Демобілізовані бійці Тернопільської області навчаються та здійснюють перепідготовку

01.04.16 14:33 0 695
На Тернопільщині тривають заходи із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку).

Для соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку) розпорядниками коштів третього рівня визначено управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, управління соціального захисту населення, сім'ї та праці Чортківської міської ради, управління соціальної політики Тернопільської міської ради.

Перерахунок бюджетних коштів для вказаних потреб здійснив Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації та обласний центр зайнятості визначив навчальні заклади та установи, де навчають та здійснюють перепідготовку демобілізованих учасників антитерористичної операції за різними спеціальностями.

Відповідно до укладених договорів, торік 35 осіб пройшли професійне навчання та перепідготовку в навчальних закладах області. Зокрема, у Бережанському районі пройшли навчання 5 демобілізованих учасників антитерористичної операції, в Борщівському — 2, в Бучацькому — 6, у Збаразькому район — 4, Зборівському — 10, Підволочиському — 5, Шумському — 2. У Чорткові пройшов навчання один демобілізований учасник антитерористичної операції. В Гусятинському, Заліщицькому, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Монастириському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Тернопільському, Чортрівському районах а також в обласному центрі жоден демобілізованих учасник антитерористичної операції не пройшов профпідготовки та навчання.

У 2016 році на заходи із психологічної реабілітації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням виділено коштів на суму 572290 тис. грн.

Потреба у проходженні профпідготовки та навчання демобілізованих учасників антитерористичної операції становить 74 особи. А саме: у Бережанському районі – 14 осіб; у Борщівському, Лановецькому та Збаразькому районах – шість осіб; у Зборівському районі – дев'ять осіб; в Кременецькому, Шумському та Підволочиському районах – дві особи; м.Тернополі – 22 особи; м.Чорткові – 5 осіб.

В Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Козівському, Монастириському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському районах жоден демобілізований не виявив бажання пройти профпідготовку та навчання.

У Зборівському районі п'ятеро демобілізованих учасників антитерористичної операції проходять навчання за спеціалізацією „Робітник фермерського господарства”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У прокуратурі Волині ...
Наступна новина: Чернівці беруть участь у ...

КОМЕНТАРІ