На Тернопільщині перебуває голова Державної служби України з питань праці

На Тернопільщині перебуває голова Державної служби України з питань праці

01.04.16 08:46 0 584
Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега 31 березня зустрівся із заступником голови – керівником апарату обласної державної адміністрації Ігорем Вонсом та заступником голови обласної державної адміністрації Юрієм Юриком.

Роман Чернега наголосив, що лише конструктивний соціальний діалог роботодавців та державної структури – єдиний шлях до зменшення рівня виробничого травматизму та смертності на роботі. Він запевнив учасників зібрання в тому, що Держпраці України не є каральним органом і у своїй діяльності ставить акцент на проведення превентивної роботи, здійснюючи роз'яснювальну та аудиторську функцію. Лише у випадках виявлення факторів реальної загрози життю та здоров'ю працівників вживатимуться більш жорсткі методи впливу.

« наша особлива увага приділяється дотриманню трудових прав демобілізованих військовослужбовців, які регламентуються Указом Президента України № 150 "Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції", - констатував Роман Чернега. – Цього року до нас надійшло майже 400 звернень з різних областей України. Адже демобілізовані бійці повертаються, а їх робоче місце вже зайняте».

Крім того, особливу увагу акцентували на питанні травматизму на виробництві.

«Люди не звертають належної уваги на питання охорони праці, - констатував Голова Державної служби України з питань праці. – Особливо хочу звернути на користування ліфтами. На жаль, прикрі випадки трапляються по всій країні. Крім того, цього року виповнюється 25 років експлуатації ліфтового господарства. Тому прошу провести належну інформаційно-роз`яснювальну роботу серед працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування».

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик поінформував, що в області гостро стоїть питання посилення ролі соціальних партнерів та служби зайнятості щодо реалізації активної політики зайнятості населення, удосконалення законодавчої бази, розширення напрямків співпраці з роботодавцями та соціальними партнерами, сприяння зайнятості вимушеним переселенцям та демобілізованим громадянам, в тому числі учасників АТО.

«В обласній державній адміністрації регулярно відбувається засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, - констатував Юрій Юрик. – Наразі заборгованість по заробітній платі по області складає близько 5 мле грн».

Також під час робочої зустрічі обговорили питання укомплектування вакансій кваліфікованими працівниками та надання послуг соціально незахищеним верствам населення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині форум ...

КОМЕНТАРІ