На Хмельниччині рятувальники разом із екологами нагадали громадянам про штрафні санкції за спалювання сухої рослинності

На Хмельниччині рятувальники разом із екологами нагадали громадянам про штрафні санкції за спалювання сухої рослинності

01.04.16 19:46 0 630
У зв’язку із різким зростанням кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої рослинності та сміття, 30 березня хмельницькі рятувальники разом із екологами та представниками засобів масової інформації провели профілактичний рейд. Людям роз'яснювалися правила пожежної та екологічної безпеки, наводилися приклади щодо наслідків пожеж, а також вручалися відповідні пам’ятки.

Зокрема, громадянам нагадали, що до грубих порушників пожежної безпеки та природоохоронного законодавства застосовуються штрафні санкції. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої рослинності та сміття карається стягненням у розмірі від 170 до 340 гривень на громадян та від 850 до 1190 грн. на посадовців.

У зв’язку з цим, рятувальники звертають увагу населення на заборону спалювання сухої рослинності та сміття без відповідного дозволу. Якщо останній Ви отримали від уповноважених служб, то будьте обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття у вітряну погоду та ближче 15 м від будівель. Постійно контролюйте процес горіння, адже поривами вітру полум’я може вмить розповсюдитися на житлові чи господарчі будівлі, автомобілі, дерева тощо. Також, слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички.

Хмельницьке міське управління

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ