У Рівненській області у скупників вилучено понад 12 кг бурштину

У Рівненській області у скупників вилучено понад 12 кг бурштину

01.04.16 08:05 0 602
Правоохоронні органи продовжують боротьбу з незаконними операціями з бурштином на Рівненщині.

Зокрема, за результатами проведених спільних заходів працівників прокуратури, поліції та Служби безпеки України з протидії незаконного видобутку бурштину 30.03.2016 виявлено та вилучено у 2 жителів області понад 12 кг «сонячного каміння», яке останні скуповували на території Володимиерцького району.

Про це повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області Вадим Топольський.

Так, одного із скупників працівники прокуратури та поліції затримали у смт. Володимирець та вилучили у нього близько 9 кг необробленого каміння бурштину.

Іншого працівники прокуратури спільно з територіальним підрозділом СБУ затримали у с. Стара Рафалівка, де той здійснював скуповування бурштину-сирцю. Під час огляду особистих речей у останнього вилучено 3,3 кг «сонячного» каміння.

За вказаними фактами Володимирецьким ВП Кузнецовського ВП ГУНП в Рівненській області внесено відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення, що передбачене ст.198 КК України (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях здійснюється Сарненською місцевою прокуратурою.

Наразі правоохоронці продовжують документування протиправної діяльності, пов'язаної із видобуванням бурштину.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ