На Вінничині форум міжрегіональної співпраці продовжує роботу (+фото)

На Вінничині форум міжрегіональної співпраці продовжує роботу (+фото)

01.04.16 09:07 0 636
Триває 2-й день Форуму міжрегіональної співпраці, який проводиться Проектом ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» спільно з ВОПО «Джерело надії» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Перший заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей представив присутнім керівника групи моніторингу проектів Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» Бернара Венделя, який бере участь у форумі.

Саме в рамках цієї програми реалізується Проект ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». В рамках даного проекту уже створений та працює сайт ardvin.org.ua, на якому можна не лише ознайомитись із інформацією про проект ЄС, а й розмістити власні пропозиції щодо співпраці, знайти можливих партнерів для подальшого розвитку бізнесу. Крім того, на сайті можна ознайомитись з інвестиційним пропозиціями підприємств Вінницької області, а також вільними виробничими та земельними площадками, що здаються в оренду».

У своєму вітальному слові Бернар Вендель - розповів про можливості Програми та акцентував увагу яким чином Європейський Союз сприяє адаптації внутрішньо-переміщених осіб в Україні. Окремо Бернар Вендель зупинився на проекті ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області», який в деякій мірі є унікальним, адже направлений на допомогу не лише підприємцям з числа переселенців. Інша складова цього проекту полягає в економічному розвитку регіону.

Під час другого дня Форуму виступали також представники органів влади Вінниччини, інформуючи учасників форуму про пільги та компенсаційні виплати ВПО у сфері соціального захисту від безробіття, про соціальне забезпечення ВПО та зміни у законодавстві щодо оподаткування.

Варто зазначити, що вже є результати роботи першого дня форуму. Зокрема, під час секції «Міжрегіональне співробітництво», коли підприємці зі Сходу України спілкувались із вінницькими підприємцями та підприємцями-ВПО, які уже працюють у Вінницькій області, керівництво одного із металообробних підприємств Донецької області прийняло рішення про перенесення бізнесу у Вінницьку область.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ