Контрактна армія: вимоги до прийняття

Контрактна армія: вимоги до прийняття

02.04.16 12:26 0 577
Іноземці та особи без громадянства раніше не судимі та які перебувають в Україні на законних підставах, можуть бути прийняті на військову службу за контрактом до Збройних Сил України на посади рядового, сержантського і старшинського складу, з випробувальним терміном два місяці.

Основними (вимогами) під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом є:

* вік до 45 років;

* стан здоров'я та придатність до військової служби за медичними показниками;

* відсутність судимостей;

* фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.

Довідково. Стаття 211,212. Закону України "Про військовий обовязок і військову службу" № 2232-ХІI — 1992 року (із змінами).

На опрацьовується Перелік посад, які не можуть бути заміщені іноземцями або особами без громадянства.

Строки військової служби при прийнятті на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

* з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу - строком на 3 роки;

* з військовослужбовцями, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу — строком від 3 до 5 років залежно від згоди сторін;

* з військовослужбовцями, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану — до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію;

* з військовослужбовцями строкової військової служби та військовослужбовцями військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) або оголошення рішення про демобілізацію —строком на 6 місяців.

(У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково).

Довідково. Стаття 231. Закону України "Про військовий обовязок і військову службу" № 2232-ХІI — 1992 року (із змінами).

Про пільги та гарантії військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу за контрактом можна дізнатися тут.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбулося урочисте ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ