Житомирщина: змінено ціни на газ для споживачів області

Житомирщина: змінено ціни на газ для споживачів області

02.04.16 15:01 0 583
З 1 квітня 2016 року набрали чинності нові правила, за якими споживачам потрібно буде платити за природний газ за двома договорами: за використаний газ – постачальнику, а за доставку газу – газорозподільній компанії.

Плата за користування газотранспортною системою – фіксований щомісячний платіж, розмір якого встановлюється державним органом (НКРЕКП) залежно від того, які газові прилади і лічильник наявні у споживача.

Відповідно до Постанови КМУ №234 від 30.03.2016 р. у квітні 2016 р. вартість газу для населення залишається незмінною. Тобто роздрібні ціни для соціальних споживачів становлять:

Ціна (за 1 куб.м) та вартість газу за нормами (за 1 особу на місяць), грн. (з ПДВ)

Без лічильника

З лічильником

В області ПАТ «Житомиргаз» надає послуги з розподілу газу розподільними газопроводами. З 1 січня 2016 року НКРЕКП встановила тариф на послуги розподілу природного газу для ПАТ «Житомиргаз» в розмірі 627,30 грн. за 1000 куб. м (без урахування ПДВ).

Частина коштів, які надходять як плата за послуги транспортування, витрачаються на виробничу діяльність і на оплату праці – на це йде майже 80 % тарифної виручки. Зокрема, ці кошти йдуть на оплату природного газу, пально-мастильних матеріалів і електроенергії за комерційними цінами, на фінансування роботи аварійно-диспетчерських служб, служб, які щоденно контролюють роботу зовнішніх газових мереж, проведення ПТО, роботи з обліку газу, організацію роботи зі споживачами, договірної роботи тощо.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчан закликають ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ