В Житомирській області депутати підтримали програму Центру допомоги учасникам АТО

В Житомирській області депутати підтримали програму Центру допомоги учасникам АТО

02.04.16 13:19 0 542
Вчора, 31 березня, на 4 сесії Житомирської облради депутати затвердили обласну Програму забезпечення діяльності Центру допомоги учасникам АТО на 2016-2018 роки.

Центр допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації був створений ще у березні минулого року, проте його фінансування не передбачалося. У зазначеній Програмі загальний обсяг фінансових ресурсів на 3 роки становить 600 тис. грн (по 200 тис. грн на кожен рік).

Програма передбачає матеріально-технічне забезпечення роботи Центру, а також проведення ним низки заходів для вирішення звернень учасників АТО.

Якщо за 1 рік роботи у Центрі зареєстровано більше 3 тис. звернень від військовослужбовців, то за 3 наступні роки планується охопити до 90% демобілізованих (надання допомоги через Центр, залучення учасників бойових дій до тренінгів, семінарів, виїзних прийомів, зустрічей, інших інформаційних заходів, що стосуються роз'яснень їх прав та гарантій).

Крім забезпечення комплексного підходу до вирішення звернень учасників АТО, Центром також буде організовано різноманітні заходи, що сприятимуть соціальній адаптації військовослужбовців, підтримці належного морально-психологічного стану учасників АТО та членів їх сімей.

У 2016 році продовжаться виїзні прийомі Центру допомоги учасникам АТО, які будуть проведені у всіх районах Житомирщини.

Запроваджено буде і «лінію контролю» якості наданих послуг та вирішення проблем: фахівці телефонуватимуть учасникам АТО, аби пересвідчитися у ефективності вирішення звернення. Військовослужбовці також зможуть залишити відгуки про зубопротезування, реабілітацію, отримання матеріальної допомоги, різного роду консультацій та іншого, зателефонувавши до Центру.

Наразі Центр демонструє високу ефективність роботи: коефіцієнт вирішених звернень становить 80%. Після втілення Програми фахівці Центру очікують на підвищення коефіцієнту до 90-95%.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Гідравлічні ...
Наступна новина: Під час “круглого столу” ...

КОМЕНТАРІ