Тернопілля готується до 30-тих роковин Чорнобильської катастрофи

Тернопілля готується до 30-тих роковин Чорнобильської катастрофи

02.04.16 16:48 0 592
У зв'язку із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи та проведенням Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи в області запланована ціла низка заходів. Відповідне розпорядження підписав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Голова ТОДА Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук зустрінуться з активом обласної організації інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», аби відзначити грамотами і державними нагородами постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Аналогічні зустрічі й відзначення заплановані й у районах та містах обласного значення.

Постраждалі та вдови померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи отримають матеріальну допомогу. Також обстежать матеріально-побутових умов проживання учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи категорії 1 (інвалідів) й за потребою дадуть їм необхідну допомогу.

Вживатимуться заходи щодо своєчасної виплати чорнобильських пільг та компенсацій, передбачених у державному і місцевих бюджетах на соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проведуть мітинги-реквієми пам'яті із вшанування загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах області заплановані уроки пам'яті «Пам'ятай Чорнобиль», лекції, бесіди, демонстрація тематичних фільмів, присвячені пам'яті жертв Чорнобиля. А також зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Окрім цього, для учнів та студентів організують екскурсії в музей «Відлуння Чорнобиля».

Відбудуться прибирання території меморіальних комплексів загиблих і померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також індивідуальних поховань учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Релігійні організації області проведуть поминальні панахиди за жертвами Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Питання припинення ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ