Чернівецька область: хіміки-дозиметристи вдосконалювали свої дії під час навчально-методичних зборів

Чернівецька область: хіміки-дозиметристи вдосконалювали свої дії під час навчально-методичних зборів

02.04.16 11:22 0 495
З 28 по 31 березня в Чернівцях проходили навчально-методичні збори хіміків-дозиметристів підпорядкованих підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Спочатку для рятувальників було проведено теоретичний курс, після чого пройшли практичні відпрацювання нормативів.

Під час теоретичної частини зборів обговорювалися принцип дії та порядок застосування протигазу, індивідуальні і колективні засоби захисту від радіаційного та хімічного забруднення, як слід проводити демеркуризацію приміщення у випадку розливу ртуті та інші надзвичайні ситуації, пов’язані з хімічною небезпекою для населення краю.

Під час практичної частини навчально-методичних зборів, яка проходила на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС, хіміки-дозиметристи виконували різні нормативи. Зокрема, рятувальники відпрацьовували дії у разі сигналу «Хімічна тривога», вдосконалювали навики у користуванні індивідуальними засобами захисту, дозиметрами, протигазами для ліквідації наслідків зараження місцевості, проводили демеркуризацію ртуті.

По завершенні практичних відпрацювань учасники підбили підсумки зборів. Такі збори проводитимуться і надалі.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ