В Закарпатській області слідчого нацполіції судитимуть за службове підроблення протоколів

В Закарпатській області слідчого нацполіції судитимуть за службове підроблення протоколів

02.04.16 15:14 0 552
Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню слідчого СВ Хустського міського відділу у службовому підробленні (ч.1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що на початку січня 2016 року 30-річному слідчому нацполіціїї, було доручено проводити досудове розслідування кримінального правопорушення за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень закарпатцю. Слідчому необхідно було навідатися у реанімаційне відділення Хустської рай лікарні і провести з потерпілим слідчі дії спрямовані на встановлення обставин скоєння злочину, зокрема пред`явити йому фотознімки, за якими чоловік міг би впізнати своїх кривдників. Все це має відбуватися у присутності понятих, які повинні підписати відповідний протокол.

Проте, слідчий напевне вирішив себе не обтяжувати подібними процесуальними нюансами, а просто підробив протоколи пред`явлення особи для впізнання за фотознімками, вказавши, що потерпілий впізнав двох осіб, котрі нанесли йому тілесні ушкодження. Також, слідчий підробив підписи потерпілого та понятого.

Факт підробки службових документів підтвердила і судово-почеркознавча експертиза і сам потерпілий, який вказав, що до нього у реанімацію не приходив слідчий для не впізнання.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ