Чернігів: Відкриття туристичного сезону

Чернігів: Відкриття туристичного сезону

02.04.16 14:41 0 563
Чернігівський міський Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю у квітні місяці відкриває новий літній туристичний сезон 2016 року. І як завжди, проводить багато традиційних та нових захоплюючих заходів.

Першим цікавим і наймасовішим заходом квітня є «Дні туризму» для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова. За 17 років «Дні туризму» вже стали традиційним і популярним заходом, в якомукожен рік беруть участь біля 3тисяч учнів ЗНЗ міста. «Дні туризму» для дітей є однією з найцікавіших форм змістовного дозвілля на свіжому повітрі. В ігровій формі діти долають туристичні етапи, вивчають види вогнищ, топографію, в'яжуть вузли, відповідають на цікаві питання вікторин та загадок, складають мозаїку та постійно навчаються новому. Школи заздалегідь подають заявки, за якими складається графік участі. У цьому році надали заявки вже 25 загальноосвітніх навчальних закладів.

8 квітня цього року Центр разом з відділом з фізичної культури та спорту Чернігівської міської ради проводитиме міську спартакіаду школярів зі спортивного орієнтування 2015 – 2016 н. р. у міському парку культури та відпочинку. Відповідно до заявок у спартакіаді будуть брати учать учні 25 ЗНЗ міста.

Також 8 квітня керівники гуртків Центру разом зі своїми вихованцями вже третій рік поспіль відвідують міську відкриту спортивно-краєзнавчу гру-змагання «Історичне орієнтування» в місті Ніжин.

16 квітня Центр бере активну участь у загальноміському відкритті туристичного сезону. В рамках цього заходу буде проведена на Валу гра-змагання з історичного орієнтування «Краєзнавчий калейдоскоп» серед гуртківців Центру. Біля пам'ятника чорнобильцям буде проведено ігровий туристичний КВЕСТ. Також Чернігівський яхт-клуб, постійний партнер Центру та юнацького клубу «Під вітрилами», відкриє навігацію 2016 року на акваторії річки Стрижень в урочищі Ялівщина. На вітрильних човнах яхт-клубу організатори проводитимуть катання усіх бажаючих.

22 – 23 квітня в урочищі Ялівщина на території Центру ТОВРДМ будуть проводитись міські особистісно-командні змагання з пішохідного туризму серед учнів ЗНЗ міста Чернігова, присвячені пам'яті героїв Чорнобиля.

4 та 5 травня на території Центру, в урочищі Ялівщина спільно з науково-методичним центром, планується проведення ІІ міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

13 – 15 травня в урочищі Ялівщина, біля міського Центру ТОВРДМ проходитимуть обласні змагання – Кубок федерації зі спортивного туризму.

ГРАФІК та порядок проведення «Днів туризму» для загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова на квітень 2016 року

Міський Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи

з дітьми і молоддю запрошує всіх бажаючих відвідати

заходи та підтримати учасників у боротьбі за перемогу
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінниччині за минулий ...

КОМЕНТАРІ