У Рівненській області рятувальники навчали педагогів основам безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчали педагогів основам безпеки життєдіяльності

02.04.16 14:25 0 595
31 березня працівники Кузнецовського міського сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області зустрілись із педагогічним колективом загальноосвітньої школи №3 I-III ступенів міста Кузнецовськ.

У ході зустрічі рятувальники звернули увагу працівників навчального закладу на необхідність виховання у дітей навичок культури безпечної поведінки, при цьому демонструючи це на власному прикладі обережності у поводженні з вогнем, побутовими приладами, іншими потенційно небезпечними речами і речовинами. «Найкраще проводити таку роботу з дітьми в ігровій формі. Це допоможе малечі краще зрозуміти подану інформацію та запам’ятати її», - наголосили рятувальники.

Також працівники Служби порятунку розповіли, що потрібно робити у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події в шкільному закладі або в іншому місці з масовим перебуванням громадян. Окрім цього, говорилося і про порядок дій на випадок виявлення підозрілих предметів, що особливо актуально у зв’язку із почастішанням таких випадків на території краю.

В рамках проведення заходу рятувальники ознайомили вчителів із правилами користування вогнегасниками, які допоможуть ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння. Разом з тим, в ході бесіди, працівники Держслужби з НС звернули особливу увагу педагогів на відпрацювання планів евакуації людей з навчального закладу на випадок пожежі.

По закінченню зустрічі всі присутні отримали навчальні агітаційно-профілактичні матеріали з основних питань цивільного захисту, правил поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та пожежної безпеки, які неодмінно знадобляться вчителям при проведенні уроків з основ безпеки життєдіяльності.

Рятувальники впевнені, що результат подібних зустрічей – це здоров’я та безпека дітей, адже педагоги відіграють значну роль у їх вихованні.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Відкриття ...

КОМЕНТАРІ