Тернопільська область: виявлено 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

Тернопільська область: виявлено 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни

03.04.16 08:38 0 583
31 березня о 15:30 поблизу смт. Гримайлів, Гусятинського району, під час проведення земляних робіт виявлено 4 вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, а саме 2 одиниці – гранати РГД-5, 1 одиниця – гранати Ф-1 та 1 артилерійський снаряд 76мм.

З метою детального обстеження території, прилеглої до місць виявлення вибухонебезпечних предметів, а також для їх вилучення та подальшого знищення вирушили піротехніки ДСНС.

Громадяни пам’ятайте, з настанням весни, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, ймовірність виявлення вибухонебезпечних знахідок збільшується. Тож, аби не трапилося біди, Управління ДСНС України у Тернопільській області вчергове нагадує правила, які можуть вберегти життя та запобігти лиху:

* Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим – не торкайтеся його! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до непоправних наслідків.

* Місце небезпечної знахідки варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці.

* Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101» (дзвінки з мобільного – безкоштовні). У нагоді також стануть працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ