Тернопільська область: виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни

Тернопільська область: виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни

03.04.16 11:35 0 665
Вибухонебезпечні предмети, продовжують виринати на поверхню землі на території Тернопільської області. Цей край особливо багатий небезпечними знахідками, адже у роки першої та другої світових війн Тернопільщина перебувала в епіцентрі бойових дій. Тому в наші дні фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального згону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області мало не щодня поспішають до місця чергового виклику, аби запобігти лиху. З початку 2016 року, ними вже знешкоджено 77 застарілих боєприпасів.

30 березня в Тернопільській області виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни. Чотири з них знайдено у Бучацькому районі: поблизу с. Пилява, в полі виявлено 2 артснаряди калібром 152 та 45 мм, ще два артилерійських снаряди калібром 152 мм – в лісі поблизу сіл Зубрець і Млинки. Також на околиці с. Бенева Теребовлянського району, під час проведення земляних робіт місцеві мешканці натрапили на 6 артилерійських снарядів калібром 125 та 86 мм.

З метою детального обстеження території, прилеглої до місць виявлення вибухонебезпечних предметів, а також для їх вилучення та подальшого знищення вирушили піротехніки ДСНС.

Громадяни пам’ятайте, з настанням весни, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, ймовірність виявлення вибухонебезпечних знахідок збільшується. Тож, аби не трапилося біди, Управління ДСНС України у Тернопільській області вчергове нагадує правила, які можуть вберегти життя та запобігти лиху:

* Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим – не торкайтеся його! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до непоправних наслідків.

* Місце небезпечної знахідки варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці.

* Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101» (дзвінки з мобільного – безкоштовні). У нагоді також стануть працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Почему многие выбирают ...
Наступна новина: ЖК «Цивилизация» от «ЛСР»

КОМЕНТАРІ