Микола Романюк: “ОСББ на теперішній час - найефективніша форма господарювання”

Микола Романюк: “ОСББ на теперішній час - найефективніша форма господарювання”

03.04.16 10:33 0 612
З робочим візитом у Луцьку перебували керівники ОСББ, представники виконавчого комітету, керівники структурних підрозділів та депутати Сумської міської ради на чолі з Сумським міським головою Олександром Лисенком. Делегація вивчала досвід нашого міста щодо впровадження заходів з енергозбереження у багатоквартирних будинках та сприяння міської влади у створенні ОСББ, адже Луцьк є лідером щодо розвитку місцевих програм підтримки населення та роботи в житлово-комунальному господарстві. Захід відбувся у рамках проекту IFC “Енергоефективність у житловому секторі України”.

Вони мали нагоду познайомитися з роботою департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”. Директор департаменту Лариса Карп'як розповіла, що у ЦНАПі можна отримати понад 300 адміністративних послуг. Вони надаються виконавчими органами Луцької міської ради, структурними підрозділами Волинської обласної державної адміністрації, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Гості мали можливість побачити, як у ЦНАПі працює дозвільний центр, адміністративний відділ, відділ звернень громадян, група оперативного реагування “15-80”. Щоденно тут обслуговують близько 900 громадян. Колектив ЦНАП намагається працювати професійно і оперативно, розширюючи сферу послуг. Наприклад, декларації тут мають можливість отримувати жителі Волинської області, а закордонні паспорти - мешканці з різних областей України. Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку постійно вдосконалює свою роботу, забезпечує прозору процедуру подання документів, скорочення термінів розгляду та прийняття рішень, зокрема, восени 2014 року тут почав функціонувати окремий веб-портал адміністративних послуг м. Луцька. Через мережу Інтернет забезпечується дистанційний доступ суб'єктів звернень до повної, актуальної та достовірної інформації.

Потім у залі засідань ЦНАП сумчани мали можливість поспілкуватися із Луцьким міським головою Миколою Романюком, його першим заступником Тарасом Яковлевим, головою ради голів ОСББ міста Луцька Романом Бондаруком, головою правління асоціації ОСББ “Лучани” Юлією Сабатюк. Микола Романюк привітав учасників делегації із Сум у нашому гостинному місті. “Добре, що ми зустрічаємося, спілкуємося, адже це спілкування буде взаємно корисним. Саме завдяки злагодженій роботі міського голови, депутатського корпусу, виконавчого комітету міської ради, територіальної громади вдалося досягти хороших результатів у діяльності Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку та у створенні ОСББ. Ми підтримуємо створення ОСББ, адже на теперішній час це - найефективніша форма господарювання”, - сказав Микола Романюк. Він розповів, що у місті ефективно працює Програма сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька, головною метою якої визначено забезпечення умов створення і сталого ефективного функціонування ОСББ, проведення капітальних ремонтів у будинках ОСББ при співфінансуванні та Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами.

За словами міського голови, ОСББ також можуть брати участь у Програмі підтримки ініціатив жителів міста Луцька. Бюджет Програми - 500 тис. грн щорічно.

З презентацією “Луцьк вартий уваги” виступив перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він поінформував про економічний розвиток міста, залучення інвестицій, експорт-імпорт, будівництво, енергозбереження тощо. Він детальніше зупинився на енергоощадних заходах у житлово-комунальному господарстві, залучаючи кошти міжнародних інституцій, зокрема, НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація) та ЄБРР. Розповів про проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. На реалізацію проекту місто отримало 10 млн євро кредитних коштів на вигідних умовах та 4 млн євро грантових коштів від фонду.

Про досвід Луцька в організації роботи ЖКГ, впровадження місцевих програм підтримки ОСББ, виділення коштів на капітальний ремонт багатоквартирних будинків, взаємодію влади та громади доповідала Юлія Сабатюк.

Олександр Лисенко подякував лучанам за досвід, за можливість побачити усі об'єкти, які вони запланували. “Луцьк є прикладом у створенні ОСББ та ЦНАПу не тільки для нас - сумчан а й для України”, - ­ сказав він.

Під час перебування у Луцьку гості відвідали об'єкти, де активно впроваджуються енергоефективні заходи. Оглянули три багатоквартирні будинки, КЗ “Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука”, побували на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ